|

Apple Samsung’u zengin etti

ABD’li teknoloji devi Apple, 10. Yıla özel ürettiği iPhone X ile en azılı rakibi Samsung’u zengin ediyor. Yeni cihazın da kullandığı OLED ekranları Samsung’dan tedarik eden Apple, bunun karşılığında en büyük rakibine milyarlarca dolar para akıtıyor.

Yeni Şafak
10:38 - 25/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 10:58 - 25/12/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Apple'ın Samsung'a 2018 yıl sonuna kadar 22 milyar dolar para ödemesi bekleniyor.
Apple'ın Samsung'a 2018 yıl sonuna kadar 22 milyar dolar para ödemesi bekleniyor.

Apple’ın 10. Yıla özel ürettiği iPhone X, satış rekorları kırmaya devam ediyor. Çin pazarında büyük bir düşüş yaşayan ABD’li teknoloji devi, iPhone X ile yeniden bir trend yalamayı başardı. Bu başarı ise Apple’ın haricinde bir numaralı rakibi Güney Koreli teknoloji devi Samsung’a yaradı.

Yeni cihazında OLED ekran teknolojisini kullanan Apple, ekranları dünyanın en iyi OLED ekranlarını üreten Samsung’dan tedarik ediyor. Buda Apple’ın bir numaralı rakibini zengin edeceği anlamına geliyor.


Samsung iPhone X için Apple’a 200 milyon adet OLED ekran satmayı planlıyor. Başlangıçta 50 milyon adet ekran satmayı başaran teknoloji devi, büyüyen iPhone X satışları ile birlikte Apple’a daha fazla ekran satmayı planlıyor. Güney Koreli firmanın 2018 yılının sonuna kadar Apple’a 200 milyon adet OLED panel satması, kasasına 22 milyar dolar paranın girmesine neden olacak. Bu Samsung açısından büyük bir bütçe anlamına geliyor.


Apple’ın tabi ki 200 milyon adet iPhone X satması olası görünmüyor lakin satılan cihazların küresel anlamda teknik servis desteği göz önünde bulundurulduğunda 200 milyon OLED ekrana ihtiyacı varmış gibi görünüyor.

Bu denli bir parayı Apple’ın en azılı rakibine aktarması ise tabi ki Apple hayranlarına yansıyor. Söz konusu OLED paneller iPhone X’in bu denli yüksek fiyat etiketine sahip olmasına neden oluyor.

#OLED
#Samsung
#Apple
#iPhone X
6 yıl önce