|

Apple üçüncü çeyrekte rekor kırdı

Apple gibi büyük şirketlerin yer aldığı akıllı telefon pastasının üçüncü çeyrek raporları açıkladı. Fakat raporda Samsung gibi akıllı telefon piyasasının liderinin finans verilerine yer verilmedi.

Yeni Şafak
14:31 - 24/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 14:36 - 24/11/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Akıllı telefon pastasında en büyük payı alan şirket belli oldu. Samsung'un olmadığı finans raporlarına göre Apple, üçüncü çeyrekte elde edilen karın %91'ine tek başına sahip oldu. 2016'nın üçüncü çeyreğinde akıllı telefon üreticileri toplamda 9.4 milyar dolar kar elde ederken, bunun 8.5 milyar doları Apple'in oldu.



Akıllı telefon pazarıyla ilgili araştırma yapan bir istatistik şirketi tarafından yayınlanan rapora göre 2016'nın üçüncü çeyreğinde yani Temmuz ayından Eylül ayına kadar akıllı telefonlar ve akıllı telefonlarla alakalı ürünlerde akıllı telefon üreticilerinin elde ettikleri kar oranları açıklandı. Apple pastanın neredeyse tamamını alırken, ikinci sırada Huawei yer alıyor. Huawei, Vivo ve OPPO şirketlerinin her biri üçüncü çeyrekte 200 milyon dolar kar elde ederek toplam karın, Huawei yüzde 2.4, Vivo ve OPPO ise yüzde 2.2'sine sahip oluyor.





Apple'ın Çin gibi dünyanın en kalabalık ülkesinde önemli bir başarı elde edememesine rağmen akıllı telefon pazarının neredeyse tamamına yakınının karını elde etmesi, gayet başarılı bir dönem geçirdiğini gösteriyor. Söz konusu raporda Samsung ile ilgili bilgilerin yer almadığını tekrar hatırlatalım.


#Samsung
#Akıllı telefon piyasası
#Akıllı telefon
#Apple
#Akıllı telefon pazarı
7 yıl önce