|

Apple'dan isim değişikliği: OS X gidiyor, MacOS geliyor!

Mobilde iOS, multimedyada tvOS, giyilebilirlerde watchOS ve masaüstü/dizüstünde de MacOS.

Yeni Şafak ve
10:29 - 15/04/2016 Cuma
Güncelleme: 07:29 - 15/04/2016 Cuma
Yeni Şafak

Apple, MacBook, iMac vb. gibi Mac tabanlı cihazlarında kullandığı işletim sistemi olan OS X'te isim değişikliğine gitmeye hazırlanıyor.



'te rastladığımız gelişmeye göre, Haziran'da düzenlenecek olan Apple'ın yıllık geliştirici etkinliği WWDC 16 dahilinde duyurulması muhtemel gelişmeye göre OS X'in yerini MacOS alacak imiş.



Apple'ın çevre duyarlılığına verdiği öneme yönelik hazırladığı

,



''Apple, Ürün Sera Gazı Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi'ni nasıl yapıyor?''



başlıklı açıklamada yer alan ilgili paragraf şu şekilde:



  1. Müşteri kullanımını modellemek için, bir ürünün kullanım senaryosu simülasyonunda çalışırken harcadığı enerjiyi ölçüyoruz. Günlük kullanım biçimleri her üründe farklılık gösteriyor ve gerçek müşteri kullanım verileri ile modellenmiş müşteri kullanımı verilerinin birleşiminden oluşuyor. Ürünlerin ilk sahiplerine göre belirlenen kullanım süresinin
    MacOS
    ve tvOS aygıtları için dört yıl, iOS ve watchOS aygıtları içinse üç yıl olduğu kabul ediliyor. Ürünlerimizin enerji kullanımları hakkında daha fazla bilgiyi Ürün Çevre Raporları'mızdan edinebilirsiniz.

Tabii henüz resmi bir açıklama vs. yok ancak Apple'ın bu tür ayrıntılara oldukça dikkat eden bir firma olduğunu biliyoruz. Haliyle OS X yerine MacOS denmiş olmasının da tesadüf olmadığını düşünüyoruz.



Dediğimiz gibi WWDC 2016'da açıklanır muhtemelen.


#apple
#mac
#macos
#macbook
#imac
8 yıl önce