|

Bu uygulamalara artık erişemeyeceksiniz

Apple, aldığı yeni bir kararla, App Store’daki izinsiz konum toplayan uygulamaları kaldırma kararı aldı. Kullanıcıların gizliliğine önem veren Apple, bu tür casus yazılımlara karşı savaş açmış durumda.

Yeni Şafak
15:25 - 10/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 15:29 - 10/05/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Apple, gizliliği çiğneyen uygulamalara savaş açmış durumda.
Apple, gizliliği çiğneyen uygulamalara savaş açmış durumda.

Kullanıcı memnuniyetini her zaman göz önünde bulunduran Apple, aldığı yeni bir kararla bazı uygulama geliştiricilerine karşı katı politika izlemeye başladı. İzinsiz olarak kullanıcıların konum verilerini toplayan birtakım casus uygulamaları tespit eden Apple, uygulama marketi App Store’da kaldırma başladı.

Son dönemde yaşanan Facebook skandalı sonrası birçok firma, bazı gizlilik önlemleri almaya başladı. Gizlilik konusunda oldukça hassas olduğunu ispat eden Apple, konum verilerini 3.parti firmalarla paylaşan ve bu bilgiler karşılığında kazanç elde eden uygulamalara karşı önlemler aldı.

Apple’ın konuyla alakalalı yayınladığı App Store kullanım kılavuzunda yer alan 5.1.1 ve 5.1.2 maddeleri gereğince kullanıcısının izni olmadan konum bilgisi toplayan ve bunu başka firmalarla paylaşan uygulamalar, marketten kaldırılacak. Yasaklanan uygulamalar konum özelliğini kaldırma veya kullanıcı izni dahilinde konum verisi toplayacak şekilde tekrar düzenleneceği takdirde App Store’da yeniden yayınlanabilecek.


#Apple
#App store
#konum
6 yıl önce