|

Elon Musk tuğla işine girdi

Elon Musk’ın kurduğu Boring Company firması tuğla üretmeye başladı. Los Angeles Uluslararası Havalimanı ile şehir merkezini bir birine bağlayacak olan tünel projesi ve Hyperloop adındaki hızlı tren için tüneller açan Boring Company, çıkar hafriyatı tuğlaya çevirerek proje kapsamında hiçbir şeyi ziyan etmiyor.

Yeni Şafak
11:49 - 16/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 11:54 - 16/07/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Elon Musk, tünel projelerinden çıkan hafriyatlardan tuğla üretiyor.
Elon Musk, tünel projelerinden çıkan hafriyatlardan tuğla üretiyor.

Teknoloji dünyasının dahi çocuğu olarak bilinen Elon Musk, yeni bir üretim tesisi daha kurarak dünyayı şaşırtmaya devam ediyor. Musk’ın tünel projesi için büyük bir çalışa yürüten Boring Company firması, artık tünel kazarken bir yandan da tuğla üretimi yapıyor.

Trafik sorununu ortadan kaldırmak için Boring Company firması ile birlikte tünel projesine başlayan Musk, yerin altına açtığı tünellere döşediği raylı sistemler aracılığı ile araçların bir kısmını gitmek istedikleri yere hızlı bir şekilde ulaştırmayı planlıyor. İlk olarak LAX (Los Angeles Uluslararası Havalimanı) ile şehir merkezini bir birine bağlayacak olan tünel projesi ve Hyperloop adındaki hızlı tren için tüneller açmaya başladı.

Oldukça maliyeti olan bu kazının yüzde 15’ini ise hafriyat taşıma maliyetleri oluşturuyor. Bu maliyeti ortadan kaldırmak isteyen Musk ise çıkan hafriyatları tuğla imalatında kullanmaya başladı. Boring Company firması aracılığı ile çıkan hafriyatlardan tuğla üretimine başlayan ünlü CEO, tuğla başı 10 cent gelir elde etmeyi planlıyor. Böylelikle firma yaptığı proje kapsamında hiçbir şeyi ziyan etmeden çalışmalarını yürütüyor.

Firma resmi Twitter adresinde söz konusu tuğla üretimini nasıl gerçekleştirildiğini paylaştı. İşte o görüntüler:


#Elon Musk
#Hyperloop
#Boring Company
#Tuğla
6 yıl önce