|

Facebook yalan haberlere böyle engel olacak

Amerika’da büyük bir çekişmeye sahne olan başkanlık seçimleri sonrası internette dolaşan yanlış haberler konusunda yoğun eleştiri alan Facebook, üzerinde çalıştığı yeni haber sisteminin detaylarını paylaştı.

Yeni Şafak
15:02 - 18/12/2016 Pazar
Güncelleme: 15:08 - 18/12/2016 Pazar
Yeni Şafak
Facebook asparagas haberlerle mücadele etmek için yeni bir sistemi devreye soktu.
Facebook asparagas haberlerle mücadele etmek için yeni bir sistemi devreye soktu.

Amerika seçimleri sonrası yalan haberlerin yayılmasına katkı sağladığı için yoğun eleştiri alan sosyal medya devi, uzun süredir üzerinde çalıştığı yalan haberlerle baş etmek için yeni sistemini detaylı olarak

. Bu yeni özellik sayesinde yalan olduğunu düşündüğünüz haberi şikâyet edebileceksiniz.





Facebook tarafından detayları paylaşılan yeni sistem aslında normal gönderileri şikâyet ettiğimiz sisteme çok benziyor. Yalan olduğunu düşündüğümüz haber şikâyet ediliyor ve istenirse kişi engelleniyor ya da Facebook'a bildiriliyor. Yanıltıcı haberleri engellemek için bir yöntem daha kullanılıyor. Güvenilmeyen kaynaklardan paylaşılan haberler Facebook tarafından işaretleniyor ve kullanıcıya kaynağın güvenirliğinin az olduğu bilgisi veriliyor. Ayrıca bu haber paylaşılmak istenirse yine uyarı veriliyor. Son olarak yalan haberlerin reklamlardan para kazanamayacağı ifade ediliyor.





Facebook tarafından geliştirilen yeni sistem sayesinde yalan haberlerin zaman içerisinde önemli ölçüde azalması bekleniyor.












#Facebook
#Asparagas Haber
#Yalan Haber
7 yıl önce