|

GetContact'tan numaranızı silme yöntemi

Sosyal medyanın bir anda en çok konuşulan konusu haline gelen GetContact uygulamasından kendi numaranızı silebilirsiniz. Uygulamadan numaranızı silmek için bu adımları takip edin.

Yeni Şafak
14:15 - 27/03/2018 Salı
Güncelleme: 14:20 - 27/03/2018 Salı
Yeni Şafak
GetContact uygulaması bir anda milyonlarca kişi tarafından indirildi.
GetContact uygulaması bir anda milyonlarca kişi tarafından indirildi.

Telefon numarasının başkalarının rehberinde nasıl kaydedildiğini merak eden milyonlarca kişi GetContact uygulamasını indirdi. Kısa bir süre içerisinde sosyal medyanın en çok konuşulan konusu haline gelen uygulama çoğu kişi tarafından tam olarak anlaşılamadı. Uygulamayı indirerek gerekli izinleri verdiğiniz zaman akıllı telefonunuzdaki tüm numaralara erişerek kişilerin bilgilerini kendi veri tabanında toplayabiliyor. Facebook’tan bile büyük veri ihlaline sebebiyet verebilecek bir uygulama.

Kişilerin telefon numaraları ve isimlerini veri tabanına aktaran uygulama, bir kişiye ulaştıktan sonra o kişinin tüm rehberini kaydediyor. Yani siz uygulamayı indirip izin vermemiş olsanız dahi, telefon numaranızın bulunduğu 5 yıl önceki pek samimi olmadığınız arkadaşınız nedeniyle GetContact uygulamasının veritabanına eklenebilirsiniz. Bu durum insanların GetContact uygulamasına tepki göstermesine sebep oluyor.

İnternet ve mahremiyet tartışmalarına dair çok ciddi sıkıntılara sebep olan GetContact, bu numaralı silebileceğiniz bir sistem de geliştirmiş. Peki GetContact uygulamasının oluşturduğu bu potansiyel tehlikeden nasıl korunabilirsiniz?

GetContact’ta bulunan numara nasıl silinir?

  • Uygulamaya kendiniz giriş yaptıysanız sırasıyla; Ayarlar > Hakkında > Hesap Ayları > Hesabı Sil seçeneklerine tıklamanız gerekiyor. Bu işlemleri yaptıktan sonra hesabınız silinir. Sistemden telefon numaranızı silmek istediğinizde ise GetContact Unlist sistemini kullanmak gerekir.
  • Bunun için
    tıklayarak GetContact Unlist sayfasına giriş yapın.
  • Karşınıza çıkan sayfada boş alana numaranızı yazarak doğrulama seçeneğini geçin ve Unlist butonuna tıklayın.
  • Telefon numaranızı kaldırmak istediğinizden emin misiniz? Sorusuna “Ok” cevabını vererek telefon numaranızı Unlist üzerinden kaldırın. Bu sistemin telefon numarasını tüm veritabanından silip silmediği şimdilik bilinmiyor. Yine de bu hamleleri yaptıktan sonra numaranız başka GetContact kullanıcıları tarafından görünmemeye başlıyor.

GetContact tüm bu verilerle ne yapabilir?

Milyonlarca kişinin rehberine ulaşan GetContact, bu sayede yüzmilyonlarca insanın telefon numarasını elinde bulunduruyor. İnternet ortamında en büyük gelir veri satışından elde edilir. Eğer bu kadar büyük bir kulanıcı verisine sahipseniz çok büyük paralara satabilirsiniz. GetContact uygulaması da bu telefon numaralarını satarak gelir elde edebilir.

#GetContact
#Uygulama
#telefon rehberi
6 yıl önce