|

Google ciddi bir Windows açığını ortaya çıkardı

Google Tehdit Analiz grubu tarafından ortaya çıkarılan Windows açığı kamuoyu ile paylaşıldı. Oldukça özellikli olan açığın saldırganlara win32k sistemindeki bir hata sayesinde güvenlik alanlarından kaçma fırsatını veriyor.

Yeni Şafak
10:47 - 1/11/2016 Salı
Güncelleme: 07:50 - 1/11/2016 Salı
Yeni Şafak
Google

tarafından kritik olarak nitelendirilen açık konusunda Microsoft'un haberdar edildiğini ve tespit ettikleri andan 10 gün geçtikten sonra kamuoyu ile bu konuyu paylaştıklarının altı çizildi. Şirket, söz konusu açıktan etkilenmemesi için Chrome internet tarayıcısını kullananları korumaya yönelik bir çözümde geliştirdi. Ancak

Windows cephesinden henüz açık konusunda bir çözüm sunulmuş değil.

Hatadan faydalanmak için Adobe Flash'ta yer alan bir açıktan da faydalanmak gerekiyor. Adobe da işin kendisini ilgilendiren kısmı için bir yama yayınlamış durumda. Yine de birçok bilgisayar korsanının Windows cephesinin sessizliği ve Adobe güncellemesini yapmamış kullanıcılara karşı saldırması olası olarak görülüyor.



Google her ne kadar bu paylaşım ile önemli bir açığı duyurmuş olsa da Microsoft tarafı benzer şekilde düşünmüyor. Microsoft tarafından

, Google'ın Windows kullanıcılarını potansiyel bir riskle karşı karşıya bıraktığı belirtildi.

Microsoft, en iyi koruma için Windows 10 ve Microsoft Edge internet tarayıcısının kullanılmasını tavsiye ediyor. Ayrıca Adobe Flash güncellemesinin yapılıp yapılmadığının kontrol edilmesini, gerekirse güncellemenin elle tekrar yapılmasını da önerdi.



#Google
#Microsoft
#win32k açığı
#Windows açığı
7 yıl önce