|

Google maps’e arttırılmış gerçeklik geliyor

Google kullanıcılarının yolu karıştırmasını engelleyecek Google Maps AR navigasyon özelliğini test etmeye başladı. Oldukça eğlenceli bir kullanım imkanı sunacak özellik, dönüş noktalarını arttırılmış gerçeklik teknolojisi sayesinde oklar ve animasyonlarla gösterecek.

Yeni Şafak
11:40 - 11/02/2019 Pazartesi
Güncelleme: 11:49 - 11/02/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Google  Google Maps AR navigasyon özelliğinden geçtiğimiz yıl l / O geliştiricileri konferansında söz etmişti.
Google Google Maps AR navigasyon özelliğinden geçtiğimiz yıl l / O geliştiricileri konferansında söz etmişti.

Google, Google Maps AR navigasyon özelliğini test etmeye başladı. Haritalar servisi için her gün yeni bir özellik açıklayan Google, test aşamasına aldığı sanal gerçeklik desteği ile kullanıcılarının yolu karıştırmasının önüne geçecek.


Google AR teknoloji ile navigasyonu birleştiriyor!

ABD’li teknoloji devi Google, Google Maps AR navigasyon özelliğinden ilk olarak geçen sene, I / O geliştiricileri konferansında söz etti. Uzun süredir yeni teknoloji üzerinde çalışan Google, sonunda efsane özelliğini test etmeye başladı. Peki Google Google Maps AR navigasyon nasıl çalışıyor?


Arttırılmış gerçeklik ile birlikte çalışacak olan Google maps, mobil cihazınızın ana kamerasını kullanıyor. Uygulama açıldıktan sonra gitmek istediğiniz konumu seçip yeni bir “AR Başlat” seçeneğine tıklamanız gerekiyor. Sonrasında telefonunuzun kamerasını yola çevirdiğinizde Google’ın sunucularındaki görüntü eşleşiyor ve dönüş noktaları oklarla yani arttırılmış gerçeklik ile gösteriliyor.


Google söz konusu özelliği test aşamasına aldı. Testlerin tamamlanması ile birlikte yayınlanacak bir güncelleme sonrası tüm kullanıcıların beğenisine sunulacak.


Ayrıca Google Maps AR navigasyon özelliğinin yolda bir kazaya neden olmasına karşın Google, uygulamaya çeşitli önlemler de ekledi. Kullanıcı ekrana çok dikkatli baktığında uygulama telefonu kapatmasını hatırlatıyor. Kullanıcın tavsiyeye uymaması halinde ise ekran otomatik olarak kapatılıyor.


#Google
#Google maps
#Google Maps AR navigasyon
#arttırılmış gerçeklik
5 yıl önce