|

Google Pixel'in kamerası sorunlu çıktı

Google'ın ilk akıllı telefonu Pixel'in kamerasında büyük bir sorun olduğu ortaya çıktı. Sadece küçük bir kullanıcı kitlesinde meydana gelen bu sorunda kamera uygulaması açıldığında ekran takılıyor ve ekranda mor çizgiler beliriyor.

Yeni Şafak
10:46 - 2/12/2016 Cuma
Güncelleme: 15:05 - 2/12/2016 Cuma
Yeni Şafak
Google Pixel uygulaması açıldığında işte böyle bir görüntü oluşuyor.
Google Pixel uygulaması açıldığında işte böyle bir görüntü oluşuyor.

ABD'li teknoloji ve yazılım devi Google, ilk akıllı telefonu Pixel ve Pixel XL'yi ekim ayında düzenlediği etkinlikte tanıtmıştı. Google Pixel, özgün tasarımı ve güçlü özellikleriyle bir hayli beğenilmişti.



Google yetkilileri, tanıtım etkinliğinde Pixel'in özellikle kamerası üzerinde durmuştu. Kameranın bu zamana kadarki en iyi akıllı telefon kamerası olduğu ifade edilmiş ve DxoMark testlerinde 89 puan alarak bu alanda Pixel'in zirvede olduğu belirtilmişti.





Ülkemizde henüz satışa çıkmayan Google Pixel, birçok kişi tarafından severek kullanılıyor. Fakat bir sorun var ki, bazı kullanıcılar bundan dolayı adeta canından bezmiş durumda. Bazı Pixel kullanıcılarının kamerasında önlenemeyen bir sorun bulunuyor. Kamera uygulaması açıldığında telefonun ekranında donmalar, dikine mor çizgiler ve sarı şeritler beliriyor. Üstelik bu sorun uygulamayı kapatıp yeniden açmayla da düzelmiyor. Kullanıcıların 'soft reset' yapması gerekiyor.



İşin asıl can sıkan boyutu ise sorunun kamera uygulamasından kaynaklanmıyor oluşu. Yani sorun yaşayan Google Pixel kullanıcıları, üçüncü parti kamera uygulaması kullansa dahi bu problemden kurtulamıyor.



Aynı sorunu yaşayan bir Pixel kullanıcısı konunun inceleneceğini belirtmişti. Fakat Google, söz konusu sorun hakkında bir açıklama yapmadı. Ayrıca problemin giderilmesi için henüz bir güncelleme de yayınlanmadı.






#Google Pixel
#Kamera Sorunu
7 yıl önce