|

Google Play Store tamamen değişiyor

Google'ın milyonlarca uygulamaya ev sahipliği yapan mağazası Google Play Store için önemli değişiklikler yapılmak üzere. Tasarımı pek çok açıdan değişecek olan Google Play yakında kullanıcılarının beğenisine sunulacak.

Yeni Şafak
15:26 - 18/01/2019 Cuma
Güncelleme: 15:46 - 18/01/2019 Cuma
Diğer
Google Play Store'un yeni ara yüzü tüm Android kullanıcılarına sunulacak.
Google Play Store'un yeni ara yüzü tüm Android kullanıcılarına sunulacak.

Milyonlarca kullanıcının uygulama indirdiği Android'in bel kemiği Google Play Store'da önemli değişikliklerle karşılaşmak üzereyiz. Google'a yakın kaynaklardan biri olan Android Police'ın raporuna göre yeni arayüz şu an test aşamasında ve her an tüm kullanıcılara sunulabilir. Karşımıza çıkacak ilk yenilik sıkça eleştirilen pop-up menüsü olacak. Bu menüyle ilgili uzun zamandır geri bildirimleri değerlendiren şirket, bu menüyü baştan sona değiştiriyor.


Hürriyet’in haberine göre Play Store'a girmenizle birlikte sağ alt kısımdaki üç nokta işaretine basmamız halinde karşımıza Yükle ve İstek Listesine Ekle seçenekleri geliyordu. Bu pop-up penceresinde değişikliğe giden Google, bu pencereyi ekranın en alt kısmına yerleştirmeyi tercih etmişe benziyor.

Elbette değişen tek şey bu özellik değil. Google, Play Store'un tasarımında pek çok değişikliğe imza atacak ve gözümüze çok daha farklı ve kullanışlı glecek. Ancak şirketin bu yeni yüzü bize ne zaman sunacağıyla ilgili net bir tarih henüz yok.

#Google
#Google Play Store
#arayüz
5 yıl önce