|

Google yanlışlıkla rakibini çıkardı

Popüler arama motoru Google’ın geliştirdiği Google Lens, yaptığı hata ile sosyal medyanın çalkalanmasına neden oldu. Google Pixel 2 görselinin arama sonuçlarında iPhone’u çıkaran Google Lens, oldukça komik bir durumun yaşanmasına neden oldu.

Yeni Şafak
11:20 - 19/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 11:20 - 19/03/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Söz konusu hata hala devam ediyor.
Söz konusu hata hala devam ediyor.

Popüler arama motorlarından biri olan Google, bildiğiniz gibi birçok teknoloji alanında çalışmalarını yürüyor. Akıllı telefon üretiminde de büyük bir paya sahip Google, Google Pixel 2 telefonu ile piyasadaki cihazlara adeta kafa tutuyor.

Yazalım tarafında da dünya üzerinde Android tabanlı telefonlara işletim sistemi desteği sunan Google, mobil cihaz kullanıcılarının kullanım değimini arttırmak için de birçok yazılımı da beraberinde geliştiriyor.

Mobil Dünya Kongresi’nde yaptığı açıklamada da hatırlayacağınız üzere görsel arama motoru Google Lens’i daha fazla cihazda kullanıma sunacağını açıklayan teknoloji devi, sözünü tuttu ve Google Lens iOS’i içinde kullanıma açtı.

Lakin Austin Evans ‏tarafından paylaşılan bir tweet sosyal medyada herkesin gülmesine neden oldu. Google Lens’in yaptığı bir hatayı paylaşan Evans, Google’ın telefonu olan Google Pixel 2’nin görselini Google Lens’te arattığında uygulamanın kendini iPhone aramasına yönlendirdiği açıkladı.



Google’ın yaptığı bu hata sosyal medyanın çalkalanmasına neden olurken, paylaşımın saatler içerisinde 1000’in üzerinde retweet almasına neden oldu.

#Google
#Google Pixel 2
#Google Lens
#iPhone
6 yıl önce