|

Hindistan'da TikTok yasağı kaldırıldı

TikTok uygulaması ‘kültürel bozulmaya’ yol açtığı iddiasıyla Hindistan’da geçtiğimiz hafta yasaklanmıştı ve uygulama marketlerden kaldırılmıştı. Hindistan hükümeti tarafından bir haftalık süreç sonunda yasak kaldırıldı.

13:37 - 25/04/2019 Perşembe
Güncelleme: 13:41 - 25/04/2019 Perşembe
Yeni Şafak
TikTok uygulaması dünya genelinde yüz milyonlarca kullanıcıya ulaştı.
TikTok uygulaması dünya genelinde yüz milyonlarca kullanıcıya ulaştı.

Hindistan hükümeti tarafından geçtiğimiz hafta TikTok uygulaması uygulama marketlerden kaldırılmış ve ülkede yasaklanmıştı. Kısa videoların paylaşıldığı sosyal medya uygulamasının ülkede aktif 120 milyon kullanıcısının olduğu belirtiliyor. Apple App Store ve Google Play Store mağazalarından indirilmesi engellenen uygulmanın kültürel bozulmaya yol açtığı iddia edilmişti.

Günlük 500 bin dolar zarara uğradı

TikTok’un ülkede engellenmesinin geliştirici firma ByteDance’a günlük 500 bin dolar kaybettirdiği biliniyor. Bir haftalık yasak sürecinde maddi zararlardan etkilenen firma için iyi haber Hindistanlı yetkililerden bugün geldi.

İçerik kontrolleri daha hassaslaşacak

Bir hafta süren TikTok yasağı Hindistan’da bugün itibariyle kaldırıldı. Geliştiriciler uygunsuz içerikleri tespit eden bir algoritmanın geliştirildiğini açıkladı. Bundan sonraki süreçte TikTok’un içerik kontrollerinin daha hassas olması bekleniyor.

  • ByteDance firması tarafından yapılan açıklamada, “Bu karardan memnunuz ve TikTok'u yaratıcılığını sergilemek için bir platform olarak kullanan Hindistan'daki gelişen toplumumuz tarafından da memnuniyetle karşılandığına inanıyoruz. Kullanıcılarımıza daha iyi hizmet vermeye devam etme fırsatı için minnettarız. Hindistan'daki kullanıcılarımıza devam eden bağlılığımızın bir kanıtı olarak güvenlik özelliklerimizi sürekli olarak geliştirmeyi taahhüt ediyoruz” ifadeleri yer aldı.
#Hindistan
#TikTok
#Sosyal medya
#uygulama
5 yıl önce