|

HTC Türkiye'den çekiliyor mu?

Uzak Doğu'nun en büyük akıllı telefon üreticileri arasında yer alan HTC ve LG'nin Türkiye ofislerinde sorun yaşanıyor. Kullanıcıların garanti kapsamında yetkili servise verdikleri akıllı telefonlar, aylarca serviste bekletiliyor. HTC'nin Tayvan merkezinin duruma el koyduğu ve HTC Türkiye'de çalışan tüm alt kadroyu işten çıkarttığı iddia ediliyor.

Yeni Şafak
15:17 - 28/10/2016 Cuma
Güncelleme: 17:30 - 1/11/2016 Salı
Yeni Şafak
Türkiye akıllı telefon kullanıcıları, garanti kapsamında yetkili servise verdikleri HTC ve LG markalı telefonlarından aylarca haber alamıyor.
Türkiye akıllı telefon kullanıcıları, garanti kapsamında yetkili servise verdikleri HTC ve LG markalı telefonlarından aylarca haber alamıyor.

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden HTC, son dönemde Türkiye pazarında büyük sıkıntı yaşıyor. Tayvan merkezli şirket, Türkiye'deki kullanıcılarına teknik destek sağlayamıyor. Satış sonrası destek neredeyse durmuş vaziyette.



HTC'nin, kullanıcılarının sorunlarına çözüm üretememesi, şirket hakkında “Türkiye pazarından çekiliyor mu?" sorularının doğmasına neden oldu. Bu konu hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor. Fakat HTC Türkiye'de çalışan tüm alt kademenin işten ayrıldığı belirtiliyor. Şirketin Türkiye merkezinde muhatap olarak sadece yönetim kadrosunun kaldığı, diğer tüm teknik işlerin Tayvan'a yani merkeze bağlandığı ifade ediliyor.



Bu nedenle telefonu arızalanan ve garanti kapsamında cihazını teknik servise veren müşteriler, aylarca beklemek zorunda kalıyor. Bu da HTC Türkiye'de işlerin rayında olmadığının en büyük kanıtı.



Ayrıca şikayet sitelerine girip arama yaptığımızda, konuyla alakalı birçok şikayetin olduğunu ve mağdurların aylarca telefonunu teknik servisten alamadığını, karşılarında da bir muhatap bulamadıklarını görüyoruz.



İşte onlardan bazıları:





Bu ve bunun gibi HTC Türkiye hakkında birçok şikayet bulunuyor. Tayvan'da bulunan merkezin Türkiye ofisi için ne karar vereceği henüz bilinmiyor. Fakat işlerin direkt merkez tarafından yönetilmesi, HTC kullanıcılarını bezdirmiş durumda.



Diğer taraftan LG Türkiye'de de benzer sıkıntıların olduğu ifade ediliyor. Güney Koreli şirketin Türkiye'deki çalışanları konusunda henüz bir bilgi bulunmuyor. Fakat şikayet sitelerinde LG markalı akıllı telefonlarını servise verenlerin, 2-3 ay sıra beklediği belirtiliyor.





Gelişmelerin ardından HTC Türkiye'den basın açıklaması yapıldı:


  • Son günlerde çeşitli mecralarda yer alan HTC'nin Türkiye'den çekildiği yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. HTC Türkiye'de, global pazarlama ve satış stratejlerine ilişkin uygulamalar çerçevesinde, yeni bir yapılanma süreci içerisindedir. HTC'nin, Türkiye'deki tüm iletişim, pazarlama, satış ve satış sonrası destek faaliyetleri devam etmektedir. HTC Türkiye, önümüzdeki dönemde de Türkiye pazarındaki kapsamlı faaliyetlerini sürdürecektir. Sizi ve sizin aracılığınızla kamuoyunu bilgilendirmek isteriz.


#HTC Türkiye
#LG Türkiye
#Yetkili Servis
#Garanti
7 yıl önce