|

Instagram 500 milyon barajını aştı

Dünyaca ünlü fotoğraf ve video paylaşım ağı Instagram'ın üye sayısının 500 milyonu aştığı açıklandı. Bir yandan yarım milyar üyeyi aşmanın sevinci yaşanırken, diğer taraftan yapılan araştırmalar, Instagram kullanımının azaldığını gösteriyor.

Yeni Şafak
11:47 - 22/06/2016 Çarşamba
Güncelleme: 11:49 - 22/06/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
Instagram kullananların sayısı 500 milyonu aştı.
Instagram kullananların sayısı 500 milyonu aştı.

4 sene önce Facebook tarafından 1 milyar dolar karşılığında satın alınan Instagram'ın üye sayısı her geçen gün büyüyor. Son 9 ayda 100 milyon yeni üye katılan platformun toplam kullanıcı sayısı 500 milyonu geçti. Büyümenin hızlanarak devam etmesi şüphesiz doğru yatırım yaptıkları için Facebook'ta yüzleri güldürüyor.



Yaklaşık 1,5 yıl önce, günde ortalama 70 milyon fotoğrafın paylaşıldığı açıklanan Instagram'da bu rakam günümüzde 95 milyona ulaştı.



Instagram için buraya kadar her şey iyi görünüyor fakat üzerinde düşünmeleri gereken bir konu var. Kullanıcı ve paylaşım sayısı arttıkça beğeni sayısının da artması bekleniyordu. Fakat

yapılan araştırma, yorum ve beğenilerin artmadığını, aksine büyük oranda düştüğünü gösteriyor. Araştırma sonucuna göre Instagram'da yapılan yorum ve beğeniler, geçtiğimiz yıl aynı döneme göre %33 oranında düştü.





Araştırmacılara göre bu düşüş, kullanıcıların Instagram'da geçirdiği zamanın azaldığını gösteriyor. 1000'e kadar takipçisi olan kullanıcılar bu durumdan etkilenmezken, milyonu aşkın takipçiye sahip hesaplar beğeni ve yorumlarda ortalama %39 düşüş yaşadı. Bu düşüş sıradan kullanıcıları değil, fenomen hesapları etkiledi. Bu düşüşte son zamanlarda giderek yaygınlaşan Snapchat'in de payının olduğu düşünülüyor.



#Instagram
#Takipçi sayısı
#500 milyonu geçti
8 yıl önce