|

Instagram beğeni sayısını gizleyecek

Popüler sosyal medya devi Instagram, postlara atılan beğenilerin sayısını gizleme kararı aldı. F8 geliştiriciler konferansında da söz konusu özelliği resmi olarak duyuran firma, Kanada’da teste başladı.

14:19 - 1/05/2019 Çarşamba
Güncelleme: 14:30 - 1/05/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Instagram yapılan test'in geri dönüşlerine göre yeni özelliği kullanıcılarının beğenisine sunacak.
Instagram yapılan test'in geri dönüşlerine göre yeni özelliği kullanıcılarının beğenisine sunacak.

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, paylaşımlara yapılan beğeni sayısını artık göstermeyecek. İlk defa uygulama içerisindeki kodlar arasında bu özelli fark eden bir geliştirici, bu özelliğin geleceğini duyurdu. Bugün düzenlenen F8 geliştiriciler konferansında da söz konusu özellik resmi olarak açıklandı.

Instagram paylaşımlardaki beğeni sayısını gizleyecek!

Sosyal medya devinin yeni hamle ile birlikte Instagram’da attığınız postun kaç beğeni aldığını sizden başka kimse göremeyecek. Bu sayede beğenilmeme korkusu yüzünden paylaşım yapmayan kullanıcıların da daha cesaretli olmasınn yolu açılacak.


Firma ise bu konudaki açıklaması Paylaştığınız fotoğraflara ve videolara odaklanın, kaç beğeni aldığınıza değil.” şeklinde. Fakat bazı kullanıcılar beğeni çılgınlığına kendini kaptırara paylaştıkları posta gelen beğenileri bir hastalık seviyesine kadar taşıyabiliyor.

Oldukça tartışmalı bir hamlenin ardından söz konusu özelliğin nasıl bir tepki alacağı merakla bekleniyor.

Kanada’da test edilecek!

Firma tarafından henüz test aşamasında olduğu duyurulan özellik ilk olarak Kanada’da test edilecek. Test sırasındaki geri dönüşlerin olumlu olması halinde sosyal medya devi beğeni gizleme özelliğini dünya genelinde kullanıcıların beğenisine sunacak. Lakin şunuda belirtmekte fayda var. Beğeni gizleme özelliğinin olumlu geri dönüşler almaması halinde proje başlamadan bitebilir.

#Instagram
#Beğeni gizleme
#Test
5 yıl önce