|

iOS 10'u hızlandırma rehberi

iPhone'un 10 gün önce resmen yayınladığı iOS 10, eski iPhone'larda yavaşlamaya neden oldu. Fakat bazı işlemlerle telefonları hızlandırabiliyorsunuz. İşte yavaşlayan iPhone'ları hızlandırmanın yolları...

Yeni Şafak
17:19 - 23/09/2016 Cuma
Güncelleme: 14:19 - 23/09/2016 Cuma
Yeni Şafak
iOS 10, iPhone 5, 5c, 5s, SE, 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, 7 ve 7 Plus için 13 Eylül'de yayınlandı.
iOS 10, iPhone 5, 5c, 5s, SE, 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, 7 ve 7 Plus için 13 Eylül'de yayınlandı.

Apple, mobil cihazlarında kullandığı işletim sisteminin yeni sürümü iOS 10'u yaklaşık 10 gün önce resmen yayınlamıştı. Söz konusu işletim sistemi birçok yenilikle beraber geldi. iOS 10'a dair önemli gelişmeleri aşağıdaki haberimizden öğrenebilirsiniz.





Bildiğimiz üzere Apple, yeni işletim sistemlerini piyasaya yeni çıkardığı cihaza göre tasarlıyor. Örneğin iOS 8 iPhone 6'ya, iOS 9 iPhone 6s'e, iOS 10 da iPhone 7'ye göre tasarlandı.



Yeni iOS'un iPhone 6, 6s ve tabii ki 7'de büyük oranda başarılı bir şekilde çalıştığını söyleyebiliriz. Tabii arada istisnalar yaşanıyordur fakat genel anlamda bu telefon kullanıcıları iOS 10'da bir sorun yaşamıyor.



Lakin yeni iOS, iPhone 5, 5c ve 5s için de yayınlandı. Bu telefonlar teknik anlamda diğerlerine oranla daha zayıf olduğu için günlük kullanımda kullanıcılar bir takım sorunlar yaşayabiliyor. Telefonunda sık sık takılma, donma ve ısınma gibi sorun yaşayan kullanıcılar için iOS 9'a geri dönmelerini öneriyoruz. Fakat ara sıra sorun yaşayanlar, küçük dokunuşlarla iOS'u çok daha hızlı kullanabilir.



İşte bu sorunları yaşayanların yapması gerekenler:


1- Hareketi azaltın


  • iPhone'larda Ayarlar > Genel > Erişilebilirlik adımlarını takip ederek bazı ayarları değiştirebiliyoruz. Bu değişimler arasında telefonu hızlandıracak bazı maddeler de bulunuyor. Örneğin hareketi yani animasyonları azaltarak telefonu çok hızlandırabilirsiniz. Ayrıca telefondaki saydamlığı azaltmak da yine performans anlamında olumlu olacaktır.

2- Yeniden başlatma


  • iPhone veya Android olsun fark etmez, telefonları yeniden başlatmak her zaman için cihazınızı rahatlatacaktır. Böylece aşırı RAM tüketen cihazınızda RAM tüketimi sıfıra inecek ve telefonun yeniden açılmasıyla yeniden çalışmaya başlayacak. Böylece telefonunuz bir nebze olsun hızlanacaktır. Bu işlemi haftada birkaç kez yapabilirsiniz.

3- Gereksiz dosyaları silin


  • iPhone'larda Ayarlar > Genel > Saklama Alanı adımlarını takip ederek, cihazınızda hangi uygulamanın ne kadar yer kapladığını görebilirsiniz. Böylece telefonda ne kadar boş alan kaldığını da öğrenebiliyorsunuz. Eğer telefonda kullanılabilir alan fazla kalmadıysa, bazı uygulamaları veya videoları silebilirsiniz. Böylece telefon hızlanacaktır.

4- Uygulama yenilemesini azaltın


  • Ayarlar > Genel > Arka planda uygulama yenile bölümüne girerek, bu özelliği devre dışı bırakabilirsiniz. Böylece Facebook ve Twitter gibi uygulamalar arka planda yenilenmeyecektir. Bunun performans anlamında olumlu etki yapacağı aşikar fakat size gelen bildirileri de anlık olarak alamayacaksınız. Örneğin Twitter'da size gelen bir bildiriyi görmek için uygulamanın içine girmeniz gerekecek.

5- Otomatik indirmeyi devre dışı bırakın


  • Uygulama ve oyunların son sürümünün arka planda otomatik olarak güncellenmesi işlemciye ekstra yük bindiriyor. Bu da telefonlarda yavaşlamaya sebebiyet veriyor. Eğer güncellemeleri kendi isteğinizle yapmak istiyorsanız Ayarlar > iTunes Store ve App Store menüsüne girerek otomatik indirmeler altında güncellemeleri kapatabilirsiniz.



#Apple
#iOS 10
#iPhone
#iPhone 7
8 yıl önce