|

iOS 13 güncellemesini alacak iPhone modelleri

Apple her yıl minimum üç farklı etkinlik düzenleyerek yeni ürün, yazılım ve hizmetlerini sırasıyla tanıtıyor. Bu etkinliklerden birisi yeni güncelleme ve yazılım teknolojilerinin tanıtıldığı WWDC artık geleneksel hale geldi. Bu yıl 3-7 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek olan WWDC 2019’da tanıtılacak olan iOS 13, iddialara göre eski model iPhone kullanıcılarını üzebilir.

Yeni Şafak
10:36 - 17/03/2019 Pazar
Güncelleme: 10:40 - 17/03/2019 Pazar
Yeni Şafak
iOS 13 güncellemesinin Beta versiyonu Haziran ayında tanıtılacak.
iOS 13 güncellemesinin Beta versiyonu Haziran ayında tanıtılacak.

Apple’ın önümüzdeki hafta Showtime isimli bir etkinlik düzenleyeceğini daha öncesinde duyurmuştuk. Bu etkinlikte çevrimiçi video platformunun tanıtılması bekleniyor. Her yıl Haziran ayında gerçekleşen Dünya Geliştiriciler Konferansı(WWDC 2019) bu yıl iOS 13’e sahne olacak. Apple’ın geçtiğimiz yıllarda iOS 12, iOS 11 gibi büyük güncellemelerini tanıttığı etkinliğin Apple Park’ta yapılması bekleniyor.

WWDC 2019’un tarihlerinin belli olmasıyla birlikte hangi cihazların iOS 13 güncellemesini alıp hangilerinin alamayacağı soruları oluşmaya başladı. İnternette dolaşan iddialara göre iPhone 6s, iPhone 6 Plus, iPhone 6, iPhone 5s ve iPhone 5c yeni iOS 13 güncellemesini alamayacak. iPhone 7 ve daha sonrasında üretilen modeller yeni iOS güncellemesini alabilecek.

Apple daha önce de eski modellere desteği kesmişti

Apple, daha önce yayınladığı güncellemelerde de eski iPhone modellerine desteğini kesmişti. iOS 13’ün performans gereklilikleri nedeniyle böyle bir karar verilmiş olabilir. Şu anlık sadece iddialara dayanan konu henüz netlik kazanmadı.

Daha önce yapılan konsept tasarımlara ve yeni gelen bilgilere göre iOS 13, beraberinde birçok yenilik getirecek. Özellikle geçtiğimiz yıl macOS Mojave için getirilen "Karanlık Mod", iOS 13 ile gelecek en büyük değişiklik olabilir. Ayrıca yeni işletim sisteminde arayüzde ve dosya yönetim işlevlerinde de bazı değişiklikler yapılacağı söyleniyor.

#iPhone
#Apple
#iOS 13
5 yıl önce