|

iPhone 7, 30 ülkede daha satışta

Milyonların merakla beklediği iPhone 7 ve iPhone 7 Plus 30 ülkede daha satışa çıktı. Grönland, Guernsey, Man Adası ve Jersey gibi ülkelerde iPhone 7'yi satışa çıkaran Apple'ın ülkemiz ile ilgili aldığı karar ise henüz bilinmiyor.

Yeni Şafak
15:37 - 26/09/2016 Pazartesi
Güncelleme: 15:46 - 26/09/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Apple 7 Eylül'de resmen tanıttığı iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ı sırayla piyasaya sürüyor. 16 Eylül'de yani tanıtıldıktan yaklaşık 10 gün sonra 28 ülkede satışa çıkan telefon, 30 ülkede daha resmen piyasaya sürüldü. Böylece Apple'ın iPhone 7 ve 7 Plus'ı resmen sattığı ülke sayısı 58'e ulaştı.



İşte 2. dalgada satışa çıkan 30 ülkenin listesi şu şekilde:


  • Andorra, Bahreyn, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Yunanistan, Grönland, Guernsey, Macaristan, İzlanda, Man Adası, Jersey, Kosova, Kuveyt, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Maldivler, Malta, Monako, Polonya, Katar, Romanya, Rusya, Suudi Arabistan, Slovakya ve Slovenya.

Bunca ülkenin isminin arasında halen Türkiye'nin olmaması elbette dikkatlerden kaçmıyor. Zira ülkemizde iPhone'ların ne kadar çok satıldığını biliyoruz. Apple'ın ülkemizde Grönland, Guernsey, Man Adası ve Jersey gibi ülkelerin nüfusundan daha çok iPhone satıldığını görmezden gelmesi de hayli tepki çekiyor.



Satış tarihi belli olmadığı gibi iPhone 7'lerin kaç liradan satılacağı da henüz bilinmiyor. Bazı internet siteleri 3500 liraya ön sipariş alıyor fakat bu rakam, Apple'ın resmi satış fiyatını yansıtmıyor.



iPhone 7'nin Türkiye'de Ekim ayının ortalarında ve 3250-3500 TL'den satışa sunulması bekleniyor.







#iPhone 7
#iPhone 7 Plus
#iPhone 7 Türkiye
8 yıl önce