|

iPhone 7'nin kulaklığı ortaya çıktı

Apple'ın önümüzdeki ay resmen tanıtacağı iPhone 7'nin kulaklığının görüntüleri sızdırıldı. 3.5mm kulaklık girişinin kalkacağı telefon için lightning bağlantı çıkışlı yeni kulaklık tasarlandı. Böylece iPhone 7'de sadece lightning portu olacak. Hem şarj hem de kulaklık ihtiyaçları bu port üzerinden sağlanacak.

Yeni Şafak
10:00 - 1/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 07:00 - 1/08/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
iPhone 7 ile beraber gelecek kulaklığın ilk görüntüleri sızdırıldı.
iPhone 7 ile beraber gelecek kulaklığın ilk görüntüleri sızdırıldı.

Apple'ın yeni amiral gemisi iPhone 7'nin tanıtımına artık kısa bir süre kaldı. Merakla beklenen telefonla -çok büyük bir sürpriz yaşanmazsa- önümüzdeki ay tanışacağız. Hali hazırda telefona dair birçok detayı biliyoruz. Örneğin tasarımda 6s'e göre köklü değişiklikler yok. Sadece kamera lensi büyüyor, antenler uç kısımlara kayıyor ve yeni bir renk geliyor.





Bilinen bir başka değişiklik ise 3.5mm kulaklık girişinin kalkacağı yönünde. iPhone 7 ile yepyeni bir kulaklık gelecek ve bu kulaklığın ucunda lightning çıkışı olacak. Yani yeni iPhone'da sadece lightning portu olacak, şarj ve kulaklık için bu portu kullanacağız.



İşte söz konusu kulaklığın

. iPhone 7'de kulaklık kullanımı bu şekilde olacak:





Gördüğümüz üzere kulaklık tasarımı iPhone 5, 5s, 6 ve 6s ile gelen kulaklıklarla aynı. Bildiğimiz üzere Apple 4 yıldır aynı kulaklık tasarımını kullanıyor.



Tabii bildiğimiz gibi bu bir sızıntı video. Yani kulaklık tasarımının yüzde 100 böyle olduğunu söylemeyiz. Zira Apple 4 sene sonra yeni bir kulaklık tasarımıyla karşımıza çıkabilir. Hem bu kulaklığın, bazı kullanıcıların kulaklarını rahatsız ettiği yönünde şikayetler de var. Bu vesileyle Apple daha ergonomik bir kulaklık tasarımına gidebilir. Tabii tasarımın değişebilir olması, bağlantı çıkışının lightning olmayacağı anlamına gelmiyor.



#Apple
#iPhone 7
#Kulaklık
#Lightning
8 yıl önce