|

iPhone 8'de iris tarayıcı sürprizi

Sızıntı bilgiler doğrultusunda Galaxy Note 7'nin iris tarayıcısıyla geleceğini öğrenmiştik. Gözün iris tabakasını okuyarak biyometrik güvenlik sağlayan bu teknolojinin, iPhone 8'de de yer alması bekleniyor.

Yeni Şafak
15:05 - 26/07/2016 Salı
Güncelleme: 15:09 - 26/07/2016 Salı
Yeni Şafak
iPhone 8'de iris tarayıcısı olduğu iddia ediliyor.
iPhone 8'de iris tarayıcısı olduğu iddia ediliyor.

Bildiğimiz üzere Samsung, önümüzdeki hafta yeni phableti (tabletfon) Galaxy Note 7'yi tanıtacak. Bu telefonun en dikkat çeken özelliği ise şüphesiz iris yani göz tarayıcısı ile gelecek olması. Henüz netleşmiş bir bilgi olmasa da, sızıntı bilgiler Note 7'nin büyük ihtimalle iris tarayıcısı ile geleceğini gösteriyor. Böylece, akıllı telefonlardaki güvenlik seviyesi biyometrik aşamaya yükselmiş olacak.





Bu tür sensörlerde ve donanımlarda Samsung'un Apple'a göre çok daha ileride olduğunu biliyoruz. Zira 2 sene önce tanıtılan Samsung Galaxy S5'in nabız ölçme gibi özellikleri bulunuyor. iPhone'da ise hala bu yönde bir gelişme yok.



Lakin DigiTimes'ın haberine göre Apple, geç de olsa bu alanda çalışmalar yapmaya başladı. Note 7 ile birlikte ilk kez göreceğimiz iris tarayıcısının iPhone 8'de de olacağı açıklandı.



Tabii bu iddianın ne kadar doğru olduğunu bilemiyoruz. Kaldı ki eğer doğruysa bile iris tarayıcılı iPhone için 2018 yılını beklememiz gerekecek. Ayrıca bu tarayıcının ne kadar başarılı olacağı da soru işareti. Zira Note 7'de gelecek iris tarayıcısının düşük ışıklı ortamda, gözlükle ve lensle çalışmadığı açıklanmıştı. En net bilgiyi öğrenmek için Note 7'nin tanıtılacağı 2 Ağustos tarihini bekleyeceğiz.



#Galaxy Note 7
#iPhone 8
#İris Tarayıcısı
8 yıl önce