|

iPhone ekran görüntüleri Android Nougat’ta sorun çıkarıyor

Google yeni akıllı telefonu Pixel ve Pixel XL’i geçtiğimiz ayın ilk günlerinde tanıtmış, söz konusu telefonlarda Android 7.1’in tam sürümünün çalışacağını açıklamıştı. Fakat yeni Android 7.1 iPhone telefonlardan gönderilen ekran görüntülerini düzgün bir şekilde açmıyor.

Yeni Şafak
17:22 - 28/11/2016 Pazartesi
Güncelleme: 17:27 - 28/11/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Google'ın yeni akıllı telefonları Pixel ve Pixel XL Android 7.1 tam sürümüyle çalışan şuanda tek akıllı cihaz olarak piyasada yer alıyor. İşletim sistemi önümüzdeki hafta Nexus cihazlara da dağıtılmaya başlayacak. Aralık ayı içerisinde LG gibi diğer cihazlara da dağıtılması bekleniyor.



Bekleyiş devam ederken Pixel cihaz sahibi kullanıcılar deneyimlerini paylaşıyor, olası sorunları da forumlarda

. Google forumlarında yazılan bir nota göre , iPhone'lardan gönderilen ekran görüntülerinin düzgün biçimde görüntülenmiyor. Pixel'den iPhone'a gönderilen ekran görüntülerinde ise herhangi bir soruna rastlanmıyor.





Kullanıcı yorumları incelendiğinde bu sorunun özellikle iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'tan gönderilen ekran görüntülerinde gözlemlendiğini belirtiyor. Daha eski iPhone modellerinden veya diğer Android telefonlarından gönderilen ekran görüntülerinde söz konusu probleme rastlanılmıyor. Bu da sorunun Android 7.1 ile yeni iPhone'lar arasında olduğu yorumuna neden oluyor. Google konu hakkında henüz bir açıklama yapmamış, bizim de deneme şansımız olmadı fakat problemin en yeni Nougat sürümü dağıtıma çıktığında sorunun çözüme kavuşup kavuşmayacağının merak edilmesine yol açıyor.






#Android
#Android Nougat
#Android 7.1
#Google Pixel
#iPhone
#Ekran Görüntüsü Sorunu
7 yıl önce