|

iPhone pil sağlığı nasıl kontrol edilir?

Apple’ın iOS 11.3 güncellemesiyle beta versiyonu yayınlanan pil sağlığı özelliği kullanıcıların pil ömrünü göstermeyi hedefliyor. Pil sağlığınızı kontrol edebilmek için aşağıdaki adımları takip edin.

Yeni Şafak
11:22 - 2/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 11:44 - 2/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
iPhone'un pilinin sağlığına daha fazla görünürlük kazandıran yeni özelliklere sahip bir iOS yazılım güncellemesi yayınlandı.
iPhone'un pilinin sağlığına daha fazla görünürlük kazandıran yeni özelliklere sahip bir iOS yazılım güncellemesi yayınlandı.

Batarya skandalıyla zor günler geçiren Apple, iOS 11.3 güncellemesiyle iPhone’lara pil sağlığı özelliğini ekledi. Cihazların kasıtlı olarak pil sağlığı düştükçe yavaşlatıldığı ortaya çıktıktan sonra Apple’a büyük davalar açılmıştı. Sosyal medyada ortaya çıkan haberlerin ardından Apple itirafta bulunarak müşteri memnuniyeti için ucuz pil değişim programları başlatmıştı. Bunun ardından yeni güncelleme sayesinde kullanıcılar pil sağlığını görebiliyor.

Batarya değişimi yapmak isteyen kullanıcılar için fiyatı çok makul seviyelere çeken firma, pil sağlığı özelliğinden de bahsetmişti. Bu özellik için, ‘2018'in başlarında, kullanıcıların iPhone'un pilinin sağlığına daha fazla görünürlük kazandıran yeni özelliklere sahip bir iOS yazılım güncellemesi yayınlayacağız. Bu yüzden, durumunun performansı etkiliyorsa kendileri görebilir’ açıklamasını yapmıştı.

iPhone’un pil performansını kontrol edebileceğiniz ve iOS 11.3 ile gelen pil sağlığı özelliğini aşağıdaki adımları takip ederek uygulayabilirsiniz.
  • Adım 1: Ayarlar > Batarya. Buradan farkedeceksiniz ki yeni bir özellik mevcut olacak. Batarya sağlığı (beta)
  • Adım 2: Pil sağlığı hakkında daha fazla bilgi edinmek için üzerine tıklayın.

Bu işlemleri yaptıktan sonra bataryanızın durumu hakkında daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Pil sağlığı özelliği iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X cihazlarında çalışıyor.

#Apple
#iPhone
#pil sağlığı
6 yıl önce