|

iPhone X'a Home Tuşu eklenebiliyor

iPhone X ile ortadan kalkan home butonu yeniden Street Journal'ın teknoloji yazarı tarafından bulunan yöntemle geri ekleniyor.

Yeni Şafak
14:20 - 6/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 14:33 - 6/11/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
iPhone X ile kaldırılan Home butonunu geri getirilebiliyor.
iPhone X ile kaldırılan Home butonunu geri getirilebiliyor.

Apple’ın 10. Yıla özel piyasaya sürdüğü iPhone X cihazı, tasarımı ile görenleri büyülemeyi başardı. Çerçevesiz ekran tasarımına sahip cihaz kullanıcılarını kendine hayran bırakırken bir konuda üzülmesine neden oldu. Çünkü alışıla gelmiş iPhone cihazında artık home butonu bulunmuyordu. Haliyle parmak izi okuyucuda artık yerinde yoktu.

Yalnız Apple küçük jestlerle tuşun görevinin yapılabileceğini belirtmişti. Belirtilen bu özelliği keşfeden Street Journal'ın teknoloji yazarı Joanna Stern home butonunu özleyenlerin özlemlerini dindirecek bir bir özellik olduğunu ve nasıl kullanılacağını açıkladı.


Tabi ki söz konusu uygulamanın telefonun tasarımına zarar veren ciddi dezavantajları bulunuyor. Bu özelliği kullanmaya başladığınızda cihazı ful ekran kullanamıyorsunuz. Ayrıca parmak izi okuyucu özelliğini de bulunmuyor. Kullanıcıları pek tatmin etmeyecekmiş gibi görünen uygulama, yaygın olarak kullanılmayacak gibi görünüyor.

#Apple
#iPhone
#iPhone X
#Home butonu
6 yıl önce