|

İşçi alımını Snapchat ile yapacak

Dünyanın önde gelen fast food yemek zincirine sahip McDonald, işçi alımlarını sosyal medya platformu Snapchat üzerinden yapmayı planlıyor. Başvuru yapacak adaylardan McDonald's üniforması ile 10 saniyelik video isteyen firma, kişilerin yaratıcılığını ve enerjisini görmeyi hedefliyor.

Yeni Şafak
11:09 - 11/04/2017 Salı
Güncelleme: 11:14 - 11/04/2017 Salı
Yeni Şafak
Fast Food devi McDonald's, işçi alımını Snapchat üzerinden yapmayı planlıyor.
Fast Food devi McDonald's, işçi alımını Snapchat üzerinden yapmayı planlıyor.

Dünyanın önde gelen fast food yemek zincirine sahip McDonald's, Avustralya’da yeni bir işçi alımı yöntemini devreye soktu. İş başvuru formları veya platformlar kullanmak yerine ünlü sosyal medya uygulaması Snapchat’i kullanmaya karar verdi.

Snaplications ismiyle devreye sokulan bu yöntem ile firma, adaylardan McDonald's üniforması ile Snapchat üzerinden 10 saniyelik videolar göndermelerini istiyor. Adayların gönderdikleri videolarda yaratıcılıklarını ve enerjisini görmeyi hedefleyen firma, bu sayede hedeflerine uygun iş başvuruları almayı hedefliyor.

McDonald's Avustralya'dan yapılan açıklamada ise;

  • "Sanıyoruz ki bu dünyada bir ilk oldu. Snaplications adını verdiğimiz bu yenilik kullanıcılara direkt olarak iş başvurusu yapabilme olanağı tanıyor. Ya da en azından bu yönde bir adım atmış oluyorlar. Ülkenin bir numaralı genç nüfusa iş sağlayan firması olarak, iş alımlarını daha da yenilikçi ve modern bir hale getirebilmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz."

Fast food devinin yaptığı bu yeni işe alım yöntemi şirketlere yeni bir soluk getirecek gibi görünüyor. Şimdilik Avustralya’da uygulanan yöntemin diğer ülkelerde de devre alınıp alınmayacağı konusunda bir bilgi yer almıyor. Zannediyoruz ki söz konusu yöntem başarılı olursa McDonald's bu uygulamayı diğer ülkelere de taşıyabilir. Hatta bu yöntemi örnek alacak birçok firma dahi yakın zaman ortaya çıkarsa pek şaşırtıcı olmaz.

#Fast food
#McDonald's
#Snapchat
7 yıl önce