|

İşte yeni nesil park cezası

ABD'de son derece ilginç bir park cezası yöntemi geliştirildi. The Barnacle ismi verilen sistemle, park yasağı olan yere park edilmiş araçların ön camına kitap formunda bir engelleyici takılıyor. Sadece şifreyle geri sökülebilen bu sistemin zamanla yaygınlaşması bekleniyor.

Yeni Şafak
16:31 - 8/11/2016 Salı
Güncelleme: 13:31 - 8/11/2016 Salı
Yeni Şafak

Park cezası her ülkede farklı uygulanıyor. Örneğin ülkemizde araçlar park yasağı olan bir yere park edildiğinde, hem park cezası kesiliyor hem de çekiciler aracı yediemin otoparkına götürüyor.



ABD'de ise sistem çok farklı. Park cezası için aracın hareket etmesini önleyecek şekilde tekerleğe bir aparat takılıyor ve ceza ödenene kadar bu aparat çıkartılmıyor. Fakat bu sistemin kurulması ve çıkarılması oldukça zahmetli. Aynı şekilde araçların otoparka çekilmesi de bir o kadar zorlu süreç.



ABD'li bir ekip bunun için harika bir yöntem geliştirmiş. The Barnacle ismi verilen bu sistemde ön cama vakumlu bir engelleyici cihaz takılıyor. Uygulaması oldukça kolay olan bu cihaz, sadece şifreyle geri çıkartılabiliyor.





Videoda da gördüğünüz üzere şifre girilmeden çıkartılmaya çalışıldığında araç sallanıyor fakat Barnacle sökülemiyor. Bu cihazdan kurtulmanın tek yolu ise üzerinde yazan numarayı arayarak trafik cezasını ödemek. Sonrasında Barnacle'ı belirtilen noktaya götürmek gerekiyor.



Sistemin zamanla ABD'de yaygınlaşması bekleniyor. Ülkemizde uygulanıp uygulanmayacağı ise henüz gündemde değil.



#Park Cezası
#The Barnacle
8 yıl önce