|

Kilisede Bitcoin ürettiler

Rusya’da bir kilisenin elektriği ile Bitcoin madenciliği yapıldığı tespit edildi. Elektrik dağıtım şirketinin kilisede gerçekleşen aşırı elektrik tüketiminden şüphelenmesiyle ortaya çıkan olay, büyük tartışmalara neden oldu.

Yeni Şafak
11:17 - 17/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 11:26 - 17/10/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Dünya üzerinde faaliyette olan tüm mining cihazlarının toplamı, bir ülkenin tükettiği elektrik miktarına eşdeğer elektrik tüketiyor.
Dünya üzerinde faaliyette olan tüm mining cihazlarının toplamı, bir ülkenin tükettiği elektrik miktarına eşdeğer elektrik tüketiyor.

Bitcoin madenciliği yapanların sayısı her geçen gün katlanarak artmaya devam ediyor. Bu sistem için tasarlanan cihazlar, özel olarak geliştirilen güçlü işlemcilerden gücünü alıyor. Madenciler ise daha fazla Bitcoin üretebilmek için daha fazla mining cihazı çalıştırmayı tercih ediyor. Böylece sürümden kazanarak maliyetleri azaltmayı hedefliyor.

Söz konusu madencilik işlemi için kullanılan bu cihazlar, üretimin yanı sıra aşırı elektrik tüketimine de neden oluyor. Yapılan araştırmalara göre şuan dünya üzerinde faaliyette olan tüm mining cihazlarının toplamı, bir ülkenin tükettiği elektrik miktarına eşdeğer tüketim gerçekleştiriyor. Bunu çok iyi bilen madenciler ise kazançlarını arttırmak için elektrik masraflarından kurtulmanın yolunu arıyor, aramaya devam ediyor.

Kilisenin elektriğini kullanmışlar

Rusya’da bu maliyetlerden kurtulmayı planlayan madenciler, elektrik dağıtım şirketinin özellikle Mayıs ve Ağustos aylarındaki yüksek elektrik tüketiminden şüphelenmeleriyle yakayı ele verdi.

Kilisede gerçekleşen aşırı elektrik tüketiminden şüphelenen yetkililer, emniyet güçlerine haber vererek konuya ilişkin inceleme yapılmasını istedi. İhbar üzerine kilisede hemen inceleme başlatan ekipler, kilisede Bitcoin madenciliği yapıldığını tespit etti. Kilisenin kullandığı elektrik ve yasa dışı madencilik faaliyeti için 15 bin dolar ceza kesildi.

Kilisede madencilik yapılmasına tepki gösterildi

Kilisede yapılan madencilik faaliyeti büyük tartışmaları da beraberinde getirdi. Bu tür yasa dışı işlerin insanların manevi mekanlarında yapılması büyük tepkiye neden oldu. Ayrıca kripto para ile ilgilenen topluluklarda da kilisede yapılan bu madencilik faaliyeti tartışmalara neden oldu.

#Bitcoin
#mining
#madencilik
#Kilise
6 yıl önce