LG G6’ya işkence testi yapıldı

Yeni Şafak
11:365/04/2017, Çarşamba
G: 5/04/2017, Çarşamba
Yeni Şafak
LG G6 Türkiye'de 19 Nisan'da 3.699 TL'den satışa sunulacak.
LG G6 Türkiye'de 19 Nisan'da 3.699 TL'den satışa sunulacak.

LG'nin yeni tepe seviye akıllı telefonu G6 işkence testine tabi tutuldu. Ekranı maket bıçağıyla çizilen, çakmakla yakılan ve bükme testi uygulanan G6, tüm uygulamalardan başarıyla çıkmayı başardı.

Güney Koreli teknoloji üreticilerinden LG’nin yeni amiral gemisi G6, geride bıraktığımız ay Barselona’da düzenlenen MWC 2017 Fuarı’nda tanıtılmıştı. Geniş açılı kamerası ve artırılan ekran/çerçeve oranı ile dikkat çeken telefon, ünlü YouTube kanalı JerryRigEverything’de işkence testine tabi tutuldu.

LG G6’da kullanılan Gorilla Glass 3 koruyucu cam teknolojisi, telefonun ekranının çizilmesini ciddi boyutta engelliyor. Yapılan testte ekran 6. seviyede çizilmeye başlıyor.



Maket bıçağı testinde ise ön kameranın ve sensörlerin sağlam kalmayı başardığını görüyoruz. Fakat aynı şeyi parmak izi tarayıcısı için söylememiz mümkün değil. Zira plastik materyalden üretilen sensör kolaylıkla çiziliyor fakat yine de çalışmaya devam ediyor. Arka çift kamera da çizilmeye karşı bir hayli dayanıklı görünüyor.

Çakmakla yakma testine göz attığımızda ise 6 saniye sonra kararmaya başlayan ekranın yeniden kendini onardığını görüyoruz.

Bükme testinden de başarıyla geçen LG G6, kasa sağlamlığı olarak olumlu not almayı başarıyor.



#LG G6
#İşkence testi