|

Makinelerin sırrı çözüldü

Alışveriş merkezlerinde, otogarlarda ve eğlence yerleri gibi birçok alanda karşımıza çıkan ve masum görünen oyuncak otomatları göründüğü kadar masum değil. Uzaktan bakıldığında oyuncak ve benzeri birçok ürünleri kolayca kazanabileceğiniz bir makine gibi görünse de bu makinelerin sırrı çözüldü ve makineden nasıl oyuncak kazanılabileceği açıklandı.

Yeni Şafak
15:21 - 4/04/2018 Çarşamba
Güncelleme: 15:37 - 4/04/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Makine yakaladığı oyuncakları kullanıcılarının hırs yapması için sonrasında bırakıyor ve kullanıcıya az kalsın alıyordum duygusu yaşatıyor.
Makine yakaladığı oyuncakları kullanıcılarının hırs yapması için sonrasında bırakıyor ve kullanıcıya az kalsın alıyordum duygusu yaşatıyor.

Oyuncak severlerin ve çocukların harçlıklarının kaybetmesine yol açan otomat makineleri aslında tamamen aldatmaca üzerine kurulu bir sistem üzerine çalışıyor. Makineye para atıldıktan sonra içerisindeki oyuncağı yakalayabilmek tamamen makinenin kar edip siz bu oyuncağı vermesi ile alakalı bir durum. Ki sistem ne yazık ki herkesin bildiği gibi çalışmıyor.



Makine içerisinde yer alan bir algoritma makineden oyuncağın alınmasına izin veriyor. Çoğu zaman kişiler oyuncağı alma hırsı ile makine onlarca madeni para atıyor ama sonuç genelde hüsranla bitiyor. Durum şöyle ki söz konusu otomat makinelerinde madeni parayı algılayan bir sistem yer alıyor. Oyuncağı makinenin vermesi için makinenin kar etmesi gerekiyor. Yani sizden önce bir sürü kişinin makineye para atarak oyuncağı alamaması gerekiyor. Bu durumda makine kar ettiğini anlayınca kullanıcıya sonunda oyuncağı veriyor. Yani buradan şu anlaşılıyor. Otomat makinesine ne kadar para atsanız da nafile. Çünkü hediyeyi ilk sefer de de alabilir 10. Seferde de alabilirsiniz bu tamamen sizden önceki kişilerin makineye attığı paraya bağlı bir durum.


Yalnız makinenin kullanıcılarına yaptığı oyun bununla da kalmıyor. Daha öncesinde bu makineleri kullananlar çok iyi bilirler ki makine bazen oyuncağı alır gibi yapıyor ve akabinde tam alacakken oyuncağı bırakabiliyor veya hafif tutarak size az daha alıyordum hissi yaşatabiliyor. İşte bu durumda tam bir tuzak olarak karşımıza çıkıyor. Kullanıcılara bu durumda hırs yaptırarak bu sefer olacak şeklinde bir duyguya kapılmasına neden oluyor. Bu makinelere ciddi bir paranın aktarılmasına neden oluyor.


Hal böyle olunca alışveriş merkezlerinde, otogarlarda ve eğlence yerleri gibi birçok alanda karşımıza çıkan bu otomat makineleri aslında göründüğü kadar masun değil. Oyuncak ve benzeri ürünleri kolayca kazanabileceğiniz bir yer gibi görünse de bu makineler aslında kar etmeden oyuncağı ne yazık ki size vermiyor.

#Oyuncak
#Otomat
#Makine
6 yıl önce