|

Marissa Mayer, Yahoo’dan nihayet ayrılıyor

2012 yılından itibaren Yahoo'da CEO olarak görev yapan Marissa Mayer, şirketin Verizon'a satılmasıyla birlikte koltuğunu Tim Armstrong'a teslim ediyor. Mayer, 5 yıl görev yaptığı şirketten rekor tazminatla birlikte ayrılıyor.

Yeni Şafak
14:18 - 14/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
42 yaşındaki Marissa Mayer, 2012 yılında Yahoo'nun CEO koltuğuna getirilmişti.
42 yaşındaki Marissa Mayer, 2012 yılında Yahoo'nun CEO koltuğuna getirilmişti.

10 ay önce ABD’li telekomünikasyon şirketi Verizon, Yahoo’yu satın almak için 4.8 milyar dolar karşılığında anlaşma sağlandığını duyurmuştu. Yahoo’nun tüm araştırma, iletişim ve dijital içerik ürünlerini kapsayan bu anlaşma, 4.5 milyar dolar karşılığında nihayete ermiş oldu.

Anlaşma, Yahoo’nun mevcut CEO’su Marissa Mayer’ın da görevinden ayrılmasını öngörüyordu. Bir zamanlar kurtarıcı gözüyle bakılan Mayer, şirketi ayakta tutmayı başarsa da eski günlerine geri dönüş sağlayamadığı için yolların ayrılmasına karar verildi.

Marissa Mayer Yahoo’dan ayrılıyor fakat eli boş gitmiyor elbette. Mayer, kıdem tazminatı olarak tam 23 milyon dolar alacak. Yani güncel kurla TL karşılığı tamı tamına 80 milyon liraya tekabül ediyor. Eski CEO’nun bu ayrılışı ‘altın paraşüt’ olarak adlandırılıyor.

  • Altın paraşüt:
    ABD’de bir finans terimi olan ‘altın paraşüt’, bir şirketin el değiştirmesi durumunda yönetime ödenecek olan tazminat bedeli olarak biliniyor.

Yahoo’da CEO koltuğuna Tim Armstrong getirilecek. Bir dönem AOL’nin ve halihazırda da Oath’ın CEO’su olarak görev yapan Armstrong’un, Yahoo’da yapacağı yeniliklerle birlikte yeniden eski ihtişamlı günlerine geri döndürmesi bekleniyor.

Verizon böylece AOL ve Yahoo’ya toplamda 9 milyar dolar yatırım yapmış oldu. Geri dönüşünü ne derece alacağını hep birlikte göreceğiz.

#Yahoo
#Verizon
#Marissa Mayer
#Tim Armstrong
7 yıl önce