|

MKE ASELSAN modeli geliyor

Son dönemde yıldızı parlayan ASELSAN; üretim, istihdam ve ihracattaki başarısıyla mühimmat fabrikası MKE’ye model olacak.

Yeni Şafak
11:18 - 14/01/2018 Pazar
Güncelleme: 11:31 - 14/01/2018 Pazar
IHA
Makina ve Kimya Endüstrisi kurumunu yeniden yapılandırılacak.
Makina ve Kimya Endüstrisi kurumunu yeniden yapılandırılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli silah ve yerli mühimmat üretimi konusunda Makina ve Kimya Endüstrisi kurumunu yeniden yapılandıracaklarını söyledi.

Erdoğan’ın, hafta içinde AK Parti Genel Merkezinde milletvekilleri ile yaptığı istişare toplantısında, savunma sanayiine ilişkin önemli tespitler yaptığı öğrenildi. AK Parti Milletvekili Ramazan Can, toplantıda söz alarak, şunları söyledi:

“Mühimmatı büyük oranda dışarıdan alıyoruz. MKE bunu karşılayacak kapasitede, ama engellerle karşılaşıyor. TSK’dan emekli bazı askerler, savunma sanayi şirketlerinin danışmanlığını yapıyor. MKE’den alınabilecek mühimmat yerine, bu lobi, onlardan alınmasını sağlıyor”


Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, MKE’da çok hantal bir yapı olduğunu belirterek, Şunları dile getirdi:

“Mevcut MKE yönetiminden bir şey olmaz. Bu yapı ile kurumdan bir şey çıkmaz. Oraya el atacağız. Savunma Sanayii Müsteşarlığını Cumhurbaşkanlığına bağladık. MKE’nin yeniden yapılandırılması sağlanacak. TAİ gibi, ASELSAN gibi bir yapıya kavuşturulacak”

#ASELSAN
#MKE
#yerli üretim
6 yıl önce