|

NBA maçları VR ile izlenecek

NBA Digital ve NextVR'ın ortak girişimleri sonucu haftda bir NBA maçı VR teknolojisi ile yayınlanacak. Maça gitmeye imkan bulamayan sporseverler, sanal gerçeklik teknolojisi sayesinde stadyumdaymış gibi maç izlemenin keyfine varacak.

Yeni Şafak
11:12 - 21/10/2016 Cuma
Güncelleme: 08:13 - 21/10/2016 Cuma
Yeni Şafak
Haftada bir NBA maçı VR teknolojisi ile izlenebilecek.
Haftada bir NBA maçı VR teknolojisi ile izlenebilecek.

VR teknolojisi kullanıcılarını artık her videoyu ve her mecrayı izleyebilecekleri bir platforma taşımaya devam ediyor. Sanal gerçeklik kullanıcı deneyimini arttırmayı hedefleyen VR geliştiricileri bu teknolojiye yapılan destekler sayesinde geniş kulvarlar da yer almayı hedefliyor.



NBA Digital ve ortağı NextVR yaptığı açıklamaya göre VR deneyimi NBA'e taşınacak. Maç izleme keyfine yeni bir boyut kazandırmayı hedefleyen firmalar, maçlara gidemeyen sporseverler için yeni adım atıyor.



2016-2017 sezonunda NBA maçları haftada bir maç olmak üzere sanal gerçeklik teknolojisi ile yayınlanacak. Lakin bu maç keyfinin bir de bedeli var. Maçları sanal gerçeklikle izlemek isteyen hayranların NBA League Pass satın alması ve bir sanal gerçeklik seti sahibi olması gerekiyor. NBA League Pass aylık 41.99 dolara (yaklaşık 130 TL) satılırken, maçları bu şekilde izlemek için de Samsung'un Gear VR'ına ve NextVR uygulamasına ihtiyaç duyacaksınız. NBA tarafından yapılan açıklamaya göre diğer sanal gerçeklik setleri, sezonun ilerleyen zamanlarında aktif hâle getirilecek. VR maçlar sayesinde seyirciler maç aralarında stadyumdaki gösterileri ve ekranda gözükmeyen diğer kısımları da izleyebilecek.






NBA ve NextVR'ın yaptığı ortaklık basketbol severleri teknolojinin imkanları ile bir araya getirecek. Maça gitmeye fırsat bulamayan sporseverlere evinde, stadyumda maç izleme keyfini yaşatacak.



Sanal gerçeklik yayını olacak maçların takvimi ise ay sonunda belli olacak.



#NBA
#VR
#NBA Digital
#NextVR
#Sanal Gerçeklik
8 yıl önce