|

Note 7 patlamalarının sorumlusu bulundu

Samsung tarafından büyük umutlarla piyasaya sürülen fakat kısa bir süre sonra telefonda yaşanan sorunlar nedeniyle geri çağrılan Note 7 telefonlardaki patlamaların nedeni hakkında bir rapor yayınlandı.

Yeni Şafak
15:24 - 5/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 15:35 - 5/12/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Güney Koreli teknoloji devinin 2016 planları içerisinde önemli bir paya sahip olmasına rağmen yaşanan skandal sonrası piyasadan tamamen toplanan ve tarih sahnesinden neredeyse silinen Note 7 konusunda araştırmalar devam ediyor. Üretimi tamamen durdurulan telefon konusunda Samsung'un yılsonu gelmeden araştırma sonuçlarını duyuracağı söylenirken,

sitesinde bir rapor yayınlandı. Söz konusu raporda Samsung'un saldırgan pil tasarımı Note 7'lerde yaşanan problemin temelini oluşturduğu bilgisi paylaşılıyor.



Söz konusu raporda yer alan ifadelere göre bataryada elektrolitlerin içine yerleştirilen polimer katmanlar, lityum kobalt oksitten yapılan pozitif katman ve grafit negatif katmanı ayırıyor. Bu iki katmanın temasının elektrolitlerin ısınmasına ve patlamasına neden olmuş olabileceği belirtiliyor. Raporda ayrıca modelde kullanılan batarya alanının çok küçük olduğu belirtiliyor. Bu kararın bataryada bulunan pozitif ve negatif katmanların birleşmesine yol açtığı düşünülüyor. Samsung şirketi de patlamalar sonrası cihazın tasarımı konusundaki bu eleştirileri kabul eden açıklamalarda bulunmuştu.





Şirketin “bilinçli bir şekilde “ yaptığı cihaz tasarımı sonrası bataryanın küçük bir alana sığması, patlama skandalının yaşanmasına neden olmuş gibi gözüküyor.




#Samsung
#Note 7
#Note 7 Patlama Sebebi
#Galaxy Note 7
#Batarya Sorunu
7 yıl önce