|

Samsung ve Google güçlerini birleştiriyor

Samsung ile Google yapay zeka teknoloji için güçlerini birleştirmeye karar verdi. Samsung telefon bölüm başkanının yaptığı açıklamaya göre firma, yapay zeka pazarında söz sahibi olmayı hedeflediklerini belirtti.

Yeni Şafak
14:10 - 26/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 14:20 - 26/01/2017 Perşembe
Yeni Şafak

Teknoloji dünyası yapay zeka konusunda tüm gücüyle çalışmalarını sürdürüyor. Komut sistemi ile yönetilen telefonlar, evler, akıllı asistanlar, otomobiller hatta robotlar gibi bir çok alanda kullanılmaya devam ediyor. Fakat yapay zeka teknolojisinde gelinen nokta yıllardır hayal edilen hatta bilim kurgu filmlerine konu olmuş düzeyde değil ama ulaşılması hedeflenen noktaya varmak için teknoloji devleri, tüm hızı ile çalışmalarını yürütmeye devam ediyor.



Dünyanın önde gelen teknoloji firmaları da bu konun üzerine özellikle düşüyor. Geliştirme konusunda birçok ortaklık kurmaktan da çekinmiyor. Bu ortaklıklardan biride dünyanın önde gelen teknoloji devleri Samsung ve Google arasında gerçekleşmesi bekleniyor.



2016 yılında yaşadığı talihsiz kazayı unutturmak için mücadele eden Samsung, yeni çıkaracağı Galaxy S8 modeli ile kullanıcılarının gönlünü almayı hedefliyor. Lakin en yakın rakiplerinin Google ve Amazon ile yaptığı anlaşmalar ve yapay zeka konusundaki atılımları, Samsung'un sesli asistan arayışına neden oldu.Bunun üzerine rakiplerinin gerisinde kalmak istemeyen teknoloji devi, Google ile anlaşmayı düşünüyor.




Samsung telefon bölümünün başkanı tarafından yapılan açıklamada, Samsung ve Google'un gelişen yapay zeka pazarında söz sahibi olabilmesi için güçlerini birleştirmesi gerektiğinin ifade etti.



Yapılan bu açıklamaya göre iki dev yapay zeka teknoloji için bir araya gelecek gibi görünüyor. 2017 yılı için kullanıcılarına birçok taahhüt veren Samsung bakalım verdiği sözleri yerine getirebilecek mi?



#Samsung
#Google
#Yapay zeka
#Galaxy S8
7 yıl önce