|

Snapchat CEO’su Facebook’a taş attı

Snapchat'in geliştirdiği özelliklerin Facebook tarafından kopyalanmasına, şirket CEO'su tarafından uzun süre hafızlardan silinmeyecek bir cevap geldi. CEO Evan Spiegel, Yahoo ile Google arasındaki benzerliğe vurgu yaptı.

Yeni Şafak
16:30 - 11/05/2017 Perşembe
Güncelleme: 16:30 - 11/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
26 yaşındaki Evan Spiegel'in 2011 yılında arkadaşlarıyla kurduğu Snapchat, Facebook'un 3.9 milyarlık satın alma teklifini reddetmişti.
26 yaşındaki Evan Spiegel'in 2011 yılında arkadaşlarıyla kurduğu Snapchat, Facebook'un 3.9 milyarlık satın alma teklifini reddetmişti.

Son dönemde sosyal ağ devi Facebook’un, Snapchat’te bulunan özellikleri kopyalamakla suçlandığı biliniyor. Facebook’un bünyesinde bulunan WhatsApp, Instagram ve Messenger gibi platformlara Snapchat’in sahip olduğu özellikler getirildi. Facebook bu açıdan oldukça eleştirildi fakat Snapchat sessiz kalmakla yetindi.

Snapchat’in kurucusu ve CEO’su Evan Spiegel sonunda sessizliğini bozdu ve Facebook’a taş attı. Spiegel, birçok özelliğini kopyalayan Facebook için şu sözleri sarf etti:

“Eğer büyük işler yapmayı hedefleyen bir şirket kurmak istiyorsanız, temelde sizi taklit edebilecekleri fikrine alışmanız gerekiyor. Yahoo’nun da arama yapma özelliği var. Ama bu onu bir Google yapmaz.”

Snapchat CEO’sunun verdiği bu cevap, Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’e atılan bir taş olarak görülüyor. Zira Zuckerberg, geçtiğimiz yıllarda Snapchat’i satın alabilmek için 3.9 milyar dolar teklif etmiş fakat başarılı olamamıştı. Snapchat’i satın alamayınca kopyalama taktiği uygulayarak, birçok özelliğini kendi platformlarına entegre etmişti.


#Facebook
#Snapchat
#Evan Spiegel
7 yıl önce