|

Snapchat sosyal ağların ufkunu açtı

Facebook bünyesindeki Instagram, Snapchat ve Periscope gibi rakiplerinin özelliklerini kopyaladı. Instagram'da Snapchat'te olduğu gibi geçici fotoğraf ve video paylaşmak mümkün. Periscope'ta olduğu gibi videolu canlı yayın ise yakında

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/11/2016 Cumartesi
Güncelleme: 20:50 - 25/11/2016 Cuma
Yeni Şafak

Gönderilen fotoğraf, video ve yazılı mesajların, görüldükten ya da okunduktan sonra silindiği bir haberleşme ortamı oluşturan ve kendi verilerine göre 100 milyondan fazla kullanıcısı bulunan Snapchat, özellikle gençler arasında oldukça popüler bir uygulama. Snapchat, bugün Facebook'a en büyük rakip olarak değerlendiriliyor. Snapchat'te yer alan pek çok özellik, Facebook tarafından Instagram'a entegre edilmiş durumda.



INSTAGRAM SNAPCHAT GİBİ OLDU


Instagram kullanıcıları da Snapchat'te olduğu gibi, gönderilen kişi tarafından görüldükten sonra kendiliğinden silinen fotoğraf ve videolar gönderebiliyor. Gönderilen kişi söz konusu fotoğraf ya da videoları herhangi bir şekilde kaydederse, bu durum gönderen kişiye otomatik olarak bildiriliyor. Instagram böylece rekabet halinde olduğu Snapchat'in en temel özelliğini verdiği hizmetler arasına almış oluyor. Bu arada Instagram, canlı video yayını imkanı sağlayacak olan fonksiyonu da hizmet sokacak. Bu canlı yayınlar da sadece yayın esnasında görülebiliyor ve yayın bittiğinde otomatik olarak silinecek. Instagram'ın burada da rakiplerinden esinlendiği belirtiliyor. Söz konusu uygulama, Twitter'a bağlı Periscope üzerinden bir süredir sunuluyordu.



SATIN ALAMAYINCA KOPYALADI


Yaklaşık 500 milyon kullanıcısı bulunan Instagram'da şirket verilerine göre 300 milyondan fazla kullanıcı doğrudan mesaj servisini kullanıyor. 2012 yılında Instagram'ı satın alan Facebook, birkaç yıl önce Snapchat'i de bünyesine katmak istemiş ancak bunda başarılı olamamıştı. Facebook son dönemde rakip uygulamaların özelliklerini eleştirilere aldırmadan kopyalıyor.


#Snapchat
#Periscope
#Instagram
7 yıl önce