|

Teknoloji devlerinden YouTube'a destek

YouTube’un genel merkezine dün bir silahlı saldırı düzenlendi. Saldırganın öldüğü ve 3 kişinin yaralandığı saldırı sonrası merkez boşaltıldı. Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinin CEO’ları sosyal medya üzerinden bu olayı kınamak için mesajlar paylaştı.

Yeni Şafak
11:13 - 4/04/2018 Çarşamba
Güncelleme: 11:20 - 4/04/2018 Çarşamba
Diğer
YouTube'a düzenlenen saldırıda 3 kişi yaralandı ve saldırgan öldü.
YouTube'a düzenlenen saldırıda 3 kişi yaralandı ve saldırgan öldü.

YouTube genel merkezine düzenlenen silahlı saldırı, sosyal medya gündeminin en çok konuşulan konusu oldu. Saldırgan dışında kimsenin ölmediği olayda YouTube çalışanları büyük bir panik yaşadı. Nasim Najafi Aghdam isimli 39 yaşındaki saldırganın herhangi bir terör örgütüyle bağlantısı olmadığı açıklandı ve yaralılar en yakın hastanelerde tedavi altına alındı.

Teknoloji dünyasının en büyük şirketleri Amazon, Apple, Twitter ve Uber’in CEO’ları tarafından yaşana bu üzücü olayla ilgili mesajlar paylaşıldı. Bunlardan en önemlileri Apple CEO’su Tim Cook ve Amazon CEO’su Jeff Bezos tarafından paylaşılan tweetlerdi.


Tim Cook tweetinde ‘Apple olarak başta hedef olan Youtube ve Google çalışanları, kurbanlar ve ailelerinin acısını paylaşıyor ve desteklerimizi sunuyoruz’ cümlelerine yer verdi.


Amazon CEO’su Jeff Bezos’ta tweetinde, ‘YouTube ve Google için korkunç ve gerçekten trajik bir gündü. Yaralananlar ve olaydan etkilenenler için en iyisini diliyoruz’ paylaşımını yaptı.

Twitter’ın kurucusu ve CEO’su olan Jack Dorsey, olay hakkındaki sahte haberlerin yayılmasını engellemek için aktif bir şekilde çalıştı. Bunun dışında UBER CEO’su Dara Khosrowshahi ve Microsoft CEO’su Satya Nadella da paylaşımda bulundu.


YouTube'daki arkadaşlarımızın şu anda neler hissettiğini ve mücadele ettiğini hayal bile edemiyorum. Siz, aileniz ve arkadaşlarınız için buradayız.”

“Twitter'da yayılmakta olan yanlış ve yalan bilgilerin de farkındayız. İzlemek ve öğrenmek için harekete geçiyoruz. Yardımcı olmak için çözümlerimiz üzerinde özenle çalışıyoruz."

YouTube CEO’su Susan Wojcicki ve Google CEO’su Sundar Pichai’de aşağıdaki tweetler ile yaşanan üzücü olay hakkındaki düşüncelerini dile getirdi.


“Silahlı bir saldırganın @YouTube’a gelmesinin ne kadar korkunç olduğunu açıklayan kelime yok. Hızlı müdahaleleri için kolluk kuvvetlerine ve o ana kadar öne atılanlara teşekkür ederiz. Kalplerimiz bugün yaralananlarla beraber. Bir aile olarak iyileşmek için tekrar bir araya geleceğiz.”


“Bugün meydana gelen trajediyi anlatacak kelime yok. @SusanWojcicki ve ben bu zor zamanlarda çalışanlarımızı ve @YouTube topluluğunu desteklemeye odaklandık. İlk müdahalecilere ve polise çabalarından dolayı, ayrıca gelen destek mesajları için de teşekkür ederiz.”

#YouTube
#Saldırı
#Google
6 yıl önce