|

Tesla siparişleri iptal ediliyor

Göçmen yasası nedeniyle eleştirilen ABD Başkanı Donald Trump'ın ekonomi konseyindeki danışmanlığından ayrılmayan Tesla Motors CEO'su Elon Musk tepki çekiyor. Tesla markalı elektrikli otomobil ön siparişi veren çok sayıda kişi, siparişlerini iptal ettiklerini duyurdu. Gelen iptaller üzerine Elon Musk açıklama yaptı.

Yeni Şafak
17:03 - 5/02/2017 Pazar
Güncelleme: 17:05 - 5/02/2017 Pazar
Yeni Şafak
Tesla'nın kurucusu ve CEO'su Elon Musk, ürettikleri elektrikli otomobillerle dünya çapında üne kavuştu.
Tesla'nın kurucusu ve CEO'su Elon Musk, ürettikleri elektrikli otomobillerle dünya çapında üne kavuştu.

ABD'nin yeni başkanı Donald Trump'ın tüm dünyayı sarsan göçmen yasağı kararı milyonların tepkisini çekmişti. Dünyanın dört bir köşesinden Trump'ın bu ırkçı kararına tepki yağdı ve protesto gösterileri düzenlendi.



  • Donald Trump'ın ilk icraatı olarak imzaladığı göçmen yasağı kararınca, Müslüman nüfusun çoğunlukta olduğu 7 ülke vatandaşının 90 gün süresince ABD'ye girişi yasaklandı.

Elbette bu tepkiyi gösterenler arasında milyonlarca hayranı olan insanlar da vardı. Bunlardan en çok ses getireni Uber'in kurucusu ve CEO'su Travis Kalanick oldu. Trump'ın ekonomi konseyinde kendine danışman olarak seçtiği Kalanick, tepki olarak görevi bıraktığını duyurdu.



Benzer karar Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk'tan da bekleniyordu. Göçmen yasasını eleştiren Musk görevi bırakmayacağını duyurdu. Bunun üzerinde Tesla markalı elektrikli otomobil siparişi veren çok sayıda kişi siparişini iptal ettiğini açıkladı.



Musk'ın politikaya ağırlık vermesine ve Trump'ın ekibinden ayrılmamasına kızan müşterileri, tepkisini bu şekilde dile getirince Elon Musk tarafından bir açıklama geldi. Tepkilere rağmen görevine devam edeceğini duyuran Musk, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada göçmenlerle ilgili düzenlemeyi kendisinin de yanlış bulduğunu ve bu itirazını dile getirmek için konseyde kalacağını ifade etti.



Tesla'nın CEO'su aynı zamanda iklim değişikliğiyle ilgili sorunları da konseyde dile getireceğini belirtti.



#Tesla
#Trump
#Elon Musk
7 yıl önce