|

Tim Cook teknolojide düzenlemelerin kaçınılmaz olduğunu söyledi

Tim Cook, kişisel verilerin korunması için özellikle teknoloji şirketleri ve sosyal medya platformlarının yeni düzenlemeler yapması gerektiğini söyledi. Verdiği röportajda Facebook’un yaşadığı Cambridge Analytica skandalına göndermeler de yaptı.

Yeni Şafak
11:06 - 19/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 11:18 - 19/11/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Tim Cook
Tim Cook

Apple CEO'su Tim Cook, kişisel verileri korumak için teknoloji şirketlerinin ve sosyal ağların yeni düzenlemelerinin "kaçınılmaz" olduğunu tahmin ediyor.

Axios'un HBO televizyonunda pazar günü yayınladığı röportajda Cook, ABD Kongresi'nin bu konuyu ele almasını beklediğini söyledi.

“Genel konuşmak gerekirse büyük bir düzenleme hayranı değilim,” dedi Cook, Axios tarafından yayınlanan bir alıntıda. "Serbest piyasaya büyük bir inancım var. Ama serbest pazarın işe yaramadığını itiraf etmeliyiz ve burada işe yaramadı. Bence biraz regülasyonun olması kaçınılmaz. Kongre ve yönetim bir şeyleri es geçecek."


Cook, özellikle kullanıcı verileri koruması ile ilgili olarak, düzenlemenin bir savunucusu olmuştu. Ancak veri danışmanlığı Cambridge Analytica'nın milyonlarca Facebook kullanıcısından veri topladığını gösteren skandalı takiben Cook, endüstrinin artık kendi kendini düzenlemenin “ötesinde” olduğunu söyledi.

Facebook, kullanıcı verilerinin ne kadar iyi korunduğuna dair kaygılarını savuşturmaya ve saltanat seçimlerine yönelik yanlış bilgilendirme yapmak için sitenin kullanımına karşı savunmaya çalışıyor.

ABD'de 2016 başkanlık seçimlerinden bu yana Facebook'u hırpalamış olan tartışmalar, Mark Zuckerberg'in görevini CEO olarak tutması gerekip gerekmediği konusunda sorular sordu.

#Tim Cook
#Apple
#CEO
#Facebook
5 yıl önce