|

Trafikte hayat kurtaracak sprey

İsveçli otomotiv üreticisi Volvo, bisiklet kullanıcılarının hayatını kurtaracak müthiş bir sprey icat etti. Bisikletin parçalarına ve korumalıklara püskürtülen sprey, ışık vurduğu anda fosfor etkisi oluşturarak parlıyor. Böylece bisikletlilerin karanlıkta çok daha net görünmesini sağlıyor.

Yeni Şafak
14:23 - 22/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 14:23 - 22/12/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Trafikte bisiklet sürmenin tehlikeli olduğunu hepimiz biliyoruz. Bisikletlere korumasız binilmesi, olası bir kazada ölümlü sonuçlar doğurabiliyor.



Bu tehlikenin oranı karanlıkta daha da artıyor. Bisiklet sürücüleri bunun için çeşitli önlemler alıyor, örneğin pedal çevirdikçe yanan lambalar bulunuyor. Fakat bu lambalar kuvvetli ışık yaymadığı için yeterli bir çözüm olarak görünmüyor.



Ürettiği dayanıklı otomobillerle bildiğimiz ve çevre güvenliğine maksimum önem veren Volvo ise bu konuda hayli yenilikçi bir ürün geliştirdi. Volvo Life Paint ismi verilen bu ürün, püskürtüldüğü yere ışık vurduğunda fosfor etkisi oluşturuyor ve parlayarak belirgin bir şekilde görünmesini sağlıyor.





Yukarıdaki videoda gördüğümüz üzere sürücüler bisikletin tekerleğine ve diğer parçalarına, ayrıca kasklarına ve üst başlarına sprey sıkıyor. Böylece sprey sıkılan yerlere otomobil farı yansıdığında beyaz bir şekilde parlama yaşanıyor ve ekstra güvenlik sağlıyor. Volvo Life Paint'in 10 gün süreyle kullanılabildiği ve püskürtüldüğü yere kesinlikle bir zarar vermediği ifade ediliyor.



Mart ayında tanıtılan ürün artık

alınabiliyor. Satış fiyatı kargo dahil 20 pounda satılan ürün şimdilik sadece İngilitere'den temin edilebiliyor. Hayli ilgi gören bu ürünü Volvo'nun yakın zamanda diğer ülkeler için de satışa çıkarması bekleniyor.



#Volvo
#Life Paint
#Sprey
#Bisiklet
7 yıl önce