|

Uçağın kanatları artık katlanabilecek

Boeing 777X model uçağı ile yeni bir teknolojiye imza atmaya hazırlanıyor. Kanatlarını baştan aşağıya yeniden dizayn etmek için kolları sıvaya Boeing, yeni uçakların katlanabilir kanat teknolojisi ekleyecek.

Yeni Şafak
14:10 - 22/05/2018 Salı
Güncelleme: 14:11 - 22/05/2018 Salı
Yeni Şafak
Havacılık sektörünün devlerinden biri olan Boeing yeni kanatlarını, hafif olan karbon fiber kompozitlerden üretmeyi planlıyor.
Havacılık sektörünün devlerinden biri olan Boeing yeni kanatlarını, hafif olan karbon fiber kompozitlerden üretmeyi planlıyor.

Havacılık sektörünün devlerinden biri olan Boeing, yeni bir teknolojiyi uçaklarında kullanmak için hazırlanıyor. Uçak kanatlarında yapacağı bu değişiklik sayesinde uçakların kanatları artık katlanabilecek.

Boeing 777X model uçaklarına bu teknolojiyi ekleyerek işe koyulacak olan Boeing, kanatları yeniden dizayn etmeyi planlıyor. Sıradan kanatların aksine yeni kanatları, hafif olan karbon fiber kompozitlerden üretmeyi planlayan şirket, kanatların daha güçlü olmasını sağlayacak.


Yeni teknoloji ile birlikte kanatlara katlanabilme özelliği ekleyecek olan Boeing, uçakların inişi sırasında uçaklara daha iyi manevra yapabilme imkanı sağlayacak.


Şöyle ki! Söz konusu sistem küçük uçaklarda daha öncesinde de kullanılıyordu. Büyük uçaklara da eklenecek bu sistemle beraber kanat uçları bir kumanda vasıtası ile yukarıya doğru katlanacak. Bu da uçak pistte iken uçağa kısa kanat açıklığı sağlayacak. Kısa kanat açıklığı sayesinde ise devasa uçaklar pistte daha kolay manevra yapabilme imkanına kavuşacak.


Ayrıca söz konusu teknoloji sayesinde 235 feet kadar kanat genişliğine sahip uçak kanatları kolaylıkla kullanılabilecek.


#Boeing
#777X
#Kanat
6 yıl önce