|

Video izleyerek ev yaptı

YouTube üzerinde hemen hemen her konuda “nasıl yapılır?” sorusuna cevap veren öğretici videolar yer alıyor. Bu videoları izleyerek çeşitli işler yapmak, sorunlara çözüm bulmak mümkün. Fakat dört çocuk annesi bir kadın, video izleyerek evin ta kendisini yapmayı başardı.

Yeni Şafak
16:32 - 18/01/2017 Çarşamba
Güncelleme: 16:39 - 18/01/2017 Çarşamba
Yeni Şafak

Eşinden ayrılan ve Jada, Roman, Drew ve Hope adındaki dört çocuğu ile yaşamaya devam eden Cara Brookins, yeni bir ev almaya maddi olarak gücü yetmediği ve güvenli bir ev bulmak istediği için sıfırdan ev yapmaya karar verdi.







2008 yılında bu hayalini gerçekleştirmek için YouTube içeriklerinin çok kısıtlı olduğunu söyleyen Brookins, evin yapımı boyunca her aşamada en az 3 video izlediklerini ve bu videolardan en yenisini seçerek, oradaki talimatlara uygun bir şekilde hareket ettiklerini açıkladı. “Utanıyordum ve çocuklarımın öz güvensiz büyüdüklerinden endişe ediyordum. Çaresizlerdi." diyen Cara ipleri eline alarak çocuklarıyla beraber evi yapmaya başladı. Evin yapım aşamasında çocuklarının kendisine yardımcı olduklarını söyleyen anne, çocuklar okula gittiklerinde evi yapmaya devam ettiğini ve akşamları hep beraber işleri yetiştirdiklerini söyledi. Bookins, bazı zamanlarda geceleri lambalar ile birlikte 17, 15, 11, ve 2 yaşlarında olan çocuklarıyla işlerine devam ettiklerini de ekledi.





Cara Brookins “YouTube videoları izleyerek” tamamladığı evin yapılış süreci ve ailesi üzerindeki etkilerini “How a House Built a Family Rise” adlı kitabında anlattı. Hayatı boyunca iki şiddet dolu evlilik geçiren ve akli dengesi yerinde olmayan bir adam tarafından takip edilen Cara, öz güvenini, gururunu, umudunu yitirdiği anlarda ailesile beraber bu işi başarmış ve bir kitap ile bu yaşananları anlatma yolunu seçmiş. Kendilerine 300 metrekarelik, 5 yatak odalı, 3 arabalık garajlı, altında bir dükkanı olan ve üzeri ağaç evden oluşan harika bir ev yapmışlar. Cara ve mutlu çocukları 8 yıldır bu 'Inkwell Malikanesi'nde yaşıyor.








Elektronik sigara nedir? Neden patlar? Kansere karşı yeni umut mu


#Cara Brookins
#YouTube
7 yıl önce