|

WhatsApp ekran görüntüsü almayı engelleyecek

WhatsApp konuşmalarının ekran görüntüleri, kullanıcılar tarafından başkasına iletmek veya yazılanları hatırlamak için sıkça alınıyor. Ancak bu durum değişecek gibi görünüyor. WhatsApp, yeni güncellemeyle ekran görüntüsü alma özelliğini sınırlandıracak.

09:58 - 25/04/2019 Perşembe
Güncelleme: 10:02 - 25/04/2019 Perşembe
Yeni Şafak
WhatsApp her yeni güncellemeyle güvenlik önlemlerini artırmaya çalışıyor.
WhatsApp her yeni güncellemeyle güvenlik önlemlerini artırmaya çalışıyor.

WhatsApp ekran görüntüleri internette en çok karşılaştığımız görsellerden birisi haline geldi. Bu özellik çoğu zaman ilginç diyalogları paylaşmak veya yazılanları saklamak için kullanılıyor. WhatsApp’ın yeni güncellemesinin Alfa versiyonunda ortaya çıkan bir sekme ekran görüntüsünün yasaklanabileceğini ortaya çıkardı.

Güvenlik önlemi olarak ekran görüntülerinin artık kişinin talebine bağlı olarak alınıp alınamayacağı belirtiliyor. Şirket ayrıca sohbetlere ulaşabilmek için parmak izi kilidini de kullanıyor.


Aşağıdaki görselde yeni güncellemedeki özellik görülüyor. Parmak izi sensörüne sahip olan cihaz kullanıcıları bu aktivasyonun yaparsa eğer sohbetlerine parmak iziyle giriş yapacak ve ekran görüntüsünü karşı taraf alamayacak. Bu özelliklerle güvenlik seviyesi bir üst seviyeye taşınacak diyebiliriz.


Bir sözcü WhatsApp ekran görüntüsü yasağı ile ilgili açıklamada: “WhatsApp için önemli bir güncelleme ve kötüye kullanımı sınırlandıracak bir gelişme. WhatsApp ekran görüntüsü yasağı bir önlem.” dedi.

#WhatsApp
#sosyal medya
#teknoloji
#güncelleme
5 yıl önce