|

WhatsApp'a nihayet görüntülü arama geldi

WhatsApp'ın dört gözle beklenen özelliği artık kullanılabiliyor. Uzun süredir görüntülü arama özelliği üzerinde çalışmalar yapan WhatsApp, bu özelliği yayınladı. Görüntülü arama desteğinin gelmesiyle WhatsApp, mesajlaşma uygulamaları arasında rakipsiz olacak.

Yeni Şafak
10:06 - 16/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 10:08 - 16/11/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
Facebook'un bünyesinde bulunan WhatsApp, yaklaşık bir yıldır görüntülü arama üzerinde çalışmalar yapıyordu.
Facebook'un bünyesinde bulunan WhatsApp, yaklaşık bir yıldır görüntülü arama üzerinde çalışmalar yapıyordu.

Geride bıraktığımız aylarda WhatsApp'a görüntülü arama özelliğinin gelmek üzere olduğunu duyurmuştuk. Mayıs ayında Android platformundaki WhatsApp'ın beta sürümünde görüntülü arama denemeleri yapılıyordu.





Nihayet bu çalışmalarda sona gelindi ve WhatsApp, iOS, Android ve Windows için görüntülü arama özelliğine kavuştu.



Görüntülü konuşmak için bir sohbete giriyorsunuz ve sağ üst köşedeki telefon ikonuna tıklıyorsunuz. Sonrasında karşınıza telefon görüşmesi veya görüntülü görüşmesi seçeneği geliyor. Böylece WhatsApp üzerinden iki şekilde de görüşme gerçekleştirebiliyorsunuz.





Diğer görüntülü arama uygulamalarında olduğu gibi, WhatsApp'ta da görüntü ve ses kalitesi internet bağlantısının kalitesiyle aynı oranda seyrediyor. Yani internet bağlantısı hızlıysa görüntü ve ses kalitesi iyi, bağlantı zayıfsa tam tersi oluyor.



Böylece WhatsApp'ın artık kendi alanında rakipsiz olacağı öngörülüyor. Zira önceden WhatsApp'ta görüntülü arama özelliği olmadığı için kullanıcılar FaceTime, Skype, Google Duo gibi uygulamalara yöneliyordu. WhatsApp'ta bu özelliğin devreye girmesiyle artık kullanıcılar tüm görüşme kanallarını (sesli, görüntülü, yazılı) tek bir araç ile yapabilecek. Böylece ek bir uygulamaya gerek kalmayacak.



#WhatsApp
#Görüntülü Arama
#FaceTime
#Google Duo
#Skype
#Görüntülü Konuşma
7 yıl önce