|

WhatsApp'a yaş sınırı geliyor

WhatsApp, Avrupa’da uygulama kullanımı için 16 yaş sınırı getiriyor. Avrupa genelinde 25 Mayıs’ta yürürlüğe girecek olan veri gizliliği kanunları gereği yaş sınırı 13’ten 16’ya çıkarıldı.

Yeni Şafak
10:19 - 25/04/2018 Çarşamba
Güncelleme: 10:24 - 25/04/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
WhatsApp sürekli olarak yaptığı güncellemeler ile kullanıcı deneyimini artırıyor.
WhatsApp sürekli olarak yaptığı güncellemeler ile kullanıcı deneyimini artırıyor.

Avrupa’daki kullanıcılar için önümüzdeki ayın sonu itibarıyla hizmet şartnamesi ve güncellenmiş gizlilik sözleşmesinde yaş onayı gerekecek. Facebook’un satın aldığı WhatsApp’ta farklı bir veri politikası bulunuyor. Şirket, yaş sınırını artırmanın dışında kullanıcıların kişi bilgileri, engelledikleri numaralar ve diğer verileri indirme gibi özellikleri getirecek.

Facebook’un Avrupa tarafından belirlenen yeni kanunlara uyum gösterme yaklaşımı ise, yaşları 13-15 olan gençleri platformda kişisel bilgilerini paylaşmak için izin almaya yönlendiriyor. Eğer izin alınmazsa Facebook’un kendi verilerine göre özelleştirilmemiş daha genel bir versiyonu karşılarına çıkacak.

Avrupa dışındaki bölgelerde, WhatsApp’ı kullanmanın en düşük yaşı 13 olarak kalmaya devam edecek. Avrupa’nın Genel Veri Koruma Ayarlaması (GPDR) şirketleri, kullanıcılardan gelen kişisel verileri silme gibi talepleri yerine getirmeye zorunlu kılıyor. Son aylarda, hem bu yeni kanunların getirdiği zorlamalar hem de Facebook’un Cambridge Analytica veri skandalı nedeniyle, teknoloji şirketleri veri tutma politikalarını yeniden şekillendiriyor.

#WhatsApp
#Facebook
#Mesajlaşma
#yaş sınırı
6 yıl önce