|

WhatsApp'ta bir yenilik daha

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a kullanıcıların çok seveceği bir yenilik daha geliyor. 1 milyarı aşkın üye artık birbirine hareketli görüntü gönderebilecek.

Yeni Şafak
14:55 - 8/06/2016 Çarşamba
Güncelleme: 11:55 - 8/06/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Geçtiğimiz ay bilgisayar uygulaması çıkan ve görüntülü konuşmanın geleceği açıklanan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp cephesinden yeni bir gelişme var. Birçok kullanıcının sabırsızlıkla beklediği GIF desteği sonunda WhatsApp'a geliyor.



Bildiğimiz üzere uygulamaların güncellemeleri yayınlanmadan önce beta sürüm ile önce geliştiricilere dağıtılıyor. Böylece herhangi bir hata veya açık olup olmadığı tespit ediliyor. İşte iOS işletim sistemi için yayınlanan son beta sürümünde (2.16.7.1) GIF desteğinin yer aldığı göründü. Beta sürümdeki bu özelliğin tüm kullanıcılari çin aktif edilmesiyle artık hareketli görüntü paylaşımı yapılabilecek.



Tabii güncellemenin iOS platformunda görünmesi, Android cihaz kullananları endişelendirmesin. Zira GIF desteğinin kapsamlı bir güncellemeyle tüm WhatsApp kullanıcıları için gelmesi bekleniyor. Aksi durumda iPhone'dan gönderilen bir GIF dosyası, Galaxy S7'den görüntülenemezdi. WhatsApp'ın da böyle bir hataya düşeceğini zannetmiyoruz.



Merakla beklenen bir diğer yenilik ise görüntülü konuşma özelliği... Bildiğimiz üzere geçtiğimiz haftlarda bu kez Android beta sürümünde görüntülü konuşma özelliğinin geldiği görünmüştü. Bu yeni gelişmelerin hangi güncellemeyle ve ne zaman geleceği ise henüz bilinmiyor.

#WhatsApp
#Güncelleme
#GIF desteği
#Hareketli görüntü
8 yıl önce