|

WhatsApp'tan gelen BİM mesajına dikkat!

WhatsApp’ta son günlerde yeni bir dolandırıcılık mesajı yayılıyor. BİM’in kupon dağıtacağı yazılan bu mesajlardaki linke tıklanmaması gerekiyor.

Yeni Şafak
15:16 - 18/08/2018 Cumartesi
Güncelleme: 16:25 - 18/08/2018 Cumartesi
Diğer
BİM
BİM

Siber güvenlik sorunları son yıllarda oldukça artış göstermeye başladı. Dolandırıcılar özellikle dikkatsiz insanları hedef alarak haksız kazanç elde etmeye çalışıyor. Eskiden daha çok Facebook üzerinden yapılan bu dolandırıcılık şimdilerde WhatsApp’ta başladı.

BİM mesajına dikkat!

WhatsApp’ta sürekli olarak iletilen mesajlarla dolandırıcılık yapıldığı ortaya çıktı. Mesaj içeriği şu şekilde, “Zafer Bayramı için, *BIM* süpermarket 1800₺ ücretsiz kupon veriyor. *Az önce kuponumu aldım.*” Bu mesajın içeriğinde BİM ile alakası olmayan ve sonu “xyz/kupon” ile biten bir link bulunuyor. WhatsApp’ta iletilen mesaj olarak yayılıyor. Bu linke tıklandığı zaman, sitede size birkaç soru çıkıyor ve kişisel bilgilerinizi çalan dolandırıcılar bu bilgilerle size ve çevrenizdekilere zarar vermeyi amaçlıyor.

Uyarı

Telefonunuza gelen bu tarz mesajlarla mağdur olmamak için özel kampanyalarda, şirketin resmi web sitesi olduğundan emin olmadığınız sürece linke tıklamayın. Eğer linke tıkladıysanız, kötü niyetli kişiler bilgilerinizi çalabilir hatta bilgisayarınıza fidye yazılımlarıyla sizden para isteyebilirler. Şu anda BİM için olan bu dolandırıcılık örneği, pek çok farklı şekilde WhatsApp ve diğer platformlarda dolaşmaya devam ediyor. Böyle mesajlarla karşılaştığınızda, bu mesajı ilgili kurumlara şikayet edebilirsiniz.



#Whatsapp
#BİM
#dolandırıcılık
6 yıl önce
default-profile-img