|

YouTube 10 bin kişiyi işe aldı

YouTube, aylık 1.8 milyar kayıtlı kullanıcı sayısına ulaştı. Bu kadar büyük bir platformda düzeni sağlamak günden güne zorlaşıyor. YouTube CEO’su Susan Wojcicki, 10 bin moderatörle anlaştıklarını açıkladı.

Yeni Şafak
10:57 - 7/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 11:01 - 7/05/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
YouTube'un Kanada'daki ofisinden bir fotoğraf.
YouTube'un Kanada'daki ofisinden bir fotoğraf.

Dünyanın en büyük çevrimiçi video platformu YouTube, geçtiğimiz günlerde aylık kullanıcı sayısının 1.8 milyar olduğunu açıklamıştı. Geçtiğimiz yılın Haziran ayına göre 300 milyon kullanıcı artışı olan YouTube her geçen gün popülerliğini artırıyor.

Bir etkinlik kapsamında konuşan Susan Wojcicki, YouTube’un aylık kullanıcı sayısının 300 milyon artarak 1.8 milyar gibi devasa bir rakama ulaştığını açıkladı. Açıklama sırasında YouTube’u üye olmadan kullanan kişi sayısı açıklanmadı. Eğer bu rakamda dahil edilirse ortaya çıkacak kullanıcı sayısı dünya nüfusunun yarısını geçebilir.

YouTube, kullanıcı sayısındaki devasa artışla beraber yeni bir istihdam oluşturma yoluna başvurarak 10 bin moderatörü işe aldı. YouTube’un anlaşma yaptığı 10 bin yeni moderatör, yayınlanan videoları inceleyecek ve uygunsuz içeriklerde düzenleme yapacak. Bununla birlikte öğrenen yapay zeka desteğiyle video içeriklerinde yayın politikasına uymayan içerikler yakalanabilecek.

  • YouTube, geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan
    Elsagate
    skandalının ardından güvenlik önlemlerini artırdı. O dönemde yapay zekanın yetersiz kaldığını açıklayan Susan Wojcicki, binlerce yeni moderatör alınacağını da açıklamıştı.

Video paylaşım platformuna her dakika 400 saatlik içerik yükleniyor. 10 bin kişi aslında bu kadar çok veriyi tek tek gözden geçiremez. Ancak işe alınan moderatörlerin ve yapay zekanın önceliği yüklenen ve şikayet edilen videoları gözden geçirmek olacak. Bu videolardaki şikayetler gerçek ise bu videolar kaldırılacak veya kullanıcılar hakkında işlem yapılacak.

#YouTube
#Susan Wojcicki
#Video
6 yıl önce