|

YouTube’a moderatörlük sistemi gelecek

Dünyanın en büyük video portalı YouTube üzerinde yeni bir moderatörlük sistemi kullanılacak. Bu sistem sayesinde artık YouTuber'lar kötü yorumları ve küfürleri bir moderatör belirleyerek engelleyip, silebilecek.

Yeni Şafak
11:03 - 6/11/2016 Pazar
Güncelleme: 08:06 - 6/11/2016 Pazar
Yeni Şafak
YouTube moderatörlük sistemi yakın bir süre sonra Türkiye'de de aktif olacak.
YouTube moderatörlük sistemi yakın bir süre sonra Türkiye'de de aktif olacak.

Dünyaca ünlü web sitesi bünyesinde milyonlarca kullanıcıyı barındırıyor. Doğal olarak bu kadar fazla kullanıcının bulunduğu sitede her an her hataya müdahale etmek zorlaşıyor.

YouTube yönetimi yeni moderatörlük sistemi ile kötü yorumları ve küfürleri ilk anda belirleyip silmek/engellemek hedefinde

… Wikipedia gibi bazı özgün portallar bugün gönüllük üzerine çalışıyor. YouTube'nin yeni sistemi de bir nevi benzer yapıya sahip.



Sistem hali hazırda ABD'de 4 Kasım tarihi ile denenmeye başlanmış durumda. Yönetici tarafından yorumlar arasından bir kişi moderatör olarak belirleneceği gibi, moderatör bu olumsuz yorumları teker teker engelleyecek ve tekrar kötü yorum yapmasının da önüne geçmiş olacak. Dakikada 300 saatlik videoların yüklendiği büyük bir platformda artık size gönüllü olarak yardımcı olacak kişiler olacak diyebiliriz. Bu yeni sistem ile

yönetiminin üzerindeki yük hafiflemiş olacak.



Sistem çok yakında Türkiye'ye de gelecek.

YouTube ekibi özellikle küfürlü ve olumsuz yorumların temizlenmesi için profesyonel bir ekip kurmak yerine, YouTube kullanıcılarına güvenerek geri dönüşümü hızlandırmak istiyor.


#YouTube
#YouTube moderatörlük
#YouTube ekibi
7 yıl önce