|

Zuckerberg Facebook yöneticilerinin Android’e geçmesini istemiş

Mark Zuckerberg, Apple CEO'su Tim Cook'un Facebook ile ilgili yorumlarına tepkisini Android'e geçişi teşvikle gösteriyor.

Yeni Şafak
10:52 - 15/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 11:33 - 15/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Çalışanlarını Android'e yönlendiren tek şirketin Facebook olmadığı belirtildi.
Çalışanlarını Android'e yönlendiren tek şirketin Facebook olmadığı belirtildi.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, üst düzey yönetimde yer alan herkesin sadece Android işletim sistemli telefonlar kullanmasını istemiş. Zuckerberg’in bu isteğini Android’in dünya genelinde en çok kullanılan işletim sistemi olmasına dayandırdığı belirtilse de, perde arkasında başka bir nedenin yattığı iddia ediliyor.

Teknoblog’da yer alan habere göre; söz konusu karar, Apple CEO’su Tim Cook’un Facebook’a yönelik eleştirilerinin ardından alındı. Cook, MSNBC’ye verdiği bir röportajda Facebook’u “trafiği kişisel hayatta işleyen bir servis” olarak tanımlamış ve eleştirmişti.


Cook, mart ayında gerçekleşen röportajda “Cambridge Analytica skandalıyla boğuşan Mark Zuckerberg’in yerinde olsanız ne yapardınız?” şeklindeki bir soruya “Ben bu duruma düşmezdim” şeklinde yanıt vermişti. Kısa süre sonra Recode sitesine konuşan Zuckerberg ise Cook’un “fazlasıyla düşünmeden konuştuğunu” belirtmişti.

Cook’un sert eleştirilerinin Zuckerberg’in kararına doğrudan etki yapıp yapmadığı konusunda bir şey söylemek pek kolay değil. Ancak Amerikalıları Android kullanmaya teşvik etmek yine de mantıklı bir karar gibi görünüyor. Android, ABD dışında dünyanın neredeyse tamamında en popüler mobil işletim sistemi konumunda.


Facebook’un çalışanlarını Android’e yönelten tek teknoloji şirketi olmadığını da belirtmek gerekiyor. Snap gibi şirketler de çalışanlarını Android kullanmaları konusunda teşvik ediyor. Amerikalı teknoloji profesyonellerinin Android’i daha az kullanmaları, kullanıcılara sunulan Android uygulamalarında eksiklerin olmasına yol açabiliyor. Uygulama geliştirme ve kullanıcı deneyimi konusunda Android ve iOS arasında ciddi farklar gözlemlenebiliyor.

Mark Zuckerberg üst düzey yöneticilerinden Android telefonlar kullanmalarını istese de, henüz bu istek tam olarak karşılanmamış gibi görünüyor. The Verge sitesinde yer alan habere göre; şirketin blockchain şefi David Marcus ve artırılmış ve sanal gerçeklikten sorumlu başkan yardımcısı Andrew “Boz” Bosworth gibi isimler hâlâ iPhone’larını kullanmaya devam ediyor. Bu isimlerin iPhone kullandıklarını ele verenin Twitter aktiviteleri olması da işe ironik bir boyut katıyor.

#Facebook
#​Mark Zuckerberg
#Android
5 yıl önce